Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βενιζέλος: Σκληρές αιχμές για τα ταμεία

Σκληρή κριτική στις αποφάσεις κάποιων ασφαλιστικών ταμείων να μη συμμετάσχουν στο PSI άσκησε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγ. Βενιζέλος μιλώντας στο ραδιόφωνο του Real, κάνοντας λόγο για πολιτικά κίνητρα.

Βενιζέλος: Σκληρές αιχμές για τα ταμεία
Σκληρή κριτική στις αποφάσεις κάποιων ασφαλιστικών ταμείων να μη συμμετάσχουν στο PSI άσκησε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγ. Βενιζέλος μιλώντας στο ραδιόφωνο του Real, κάνοντας λόγο για πολιτικά κίνητρα πίσω από τις αποφάσεις.

Επίσης καταφέρθηκε εναντίον των ταμείων των δημοσιογράφων και των αστυνομικών.

"Τι μήνυμα στέλνουμε στο εξωτερικό; Γιατί το ασφαλιστικό ταμείο της Σουηδίας και της Αυστρίας να συμμετάσχει στο PSI και να υπάρχουν αντιρρήσεις από τα ελληνικά;", αναρωτήθηκε, υπογραμμίζοντας ότι εάν δεν πετύχει το PSI η αξία των ομολόγων ούτως ή άλλως θα εκμηδενιστεί.  
 
"Μπορεί να φτάσουμε να ψάχνουμε 1 ή 0,5 δισ. και δεν είναι υπεύθυνη συμπεριφορά αυτή", υπογράμμισε ο υπουργός, κάνοντας λόγο για πολιτικά κίνητρα πίσω από τις αποφάσεις των ασφαλιστικών ταμείων. 

Παράλληλα, αναφέρθηκε εμμέσως στην κρατική συμβολή κάλυψης των ελλειμμάτων των ταμείων, τονίζοντας χαρακτηριστικά: "Πρέπει να έχει ίδια μεταχείριση ένα ταμείο με εκατομμύρια ασφαλισμένους όπως το ΙΚΑ και ο ΟΓΑ, που συμμετέχει στο PSI με άλλα;"
 
Σε σχέση με τους αποταμιευτές που έχουν θέσεις σε ελληνικά ομόλογα, σημείωσε ότι λόγω της ίσης μεταχείρισης παγκοσμίως που πρέπει να κάνουμε οδηγούνται και αυτοί σε κούρεμα.

Ωστόσο, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ύπαρξης ενός μηχανισμού αναπλήρωσης απωλειών, συνδέοντάς τον με την εγγύηση που υπάρχει στις καταθέσεις, η οποία ισχύει μέχρι 100.000 ανά πρόσωπο, ανά τράπεζα.

"Είναι απόλυτα άδικο να μεταχειρίζεται κάποιος διαφορετικά κάποιον που έχει ομόλογο από αυτόν που έχει κατάθεση", υπογράμμισε, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί διεξοδικότερα.

Η περίοδος αποδοχής του PSI λήγει την Πέμπτη τα μεσάνυχτα και την Παρασκευή θα ακολουθήσει η αξιολόγηση, σημείωσε ο υπουργός.

Παράλληλα, εμφανίστηκε βέβαιος ότι θα επιτευχθεί ο στόχος του 120% του ΑΕΠ το 2020 για το χρέος "και θα πάμε και ακόμα καλύτερα", σημείωσε.

Αναφορικά με τις εκλογές, ερωτηθείς σχετικά, ανέφερε ότι δεν έχει κάποια ένδειξη ή ενημέρωση για παράτασή τους μέχρι το φθινόπωρο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v