Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κομισιόν: Δεν συζητάμε για νέο μνημόνιο με Ελλάδα

Η Κομισιόν δηλώνει ότι δεν τίθεται προς συζήτηση νέο μνημόνιο κατανόησης με την Ελλάδα, όπως μεταδίδει το Reuters. Ζητά εξασφάλιση ότι θα υλοποιηθούν οι οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα.

Κομισιόν: Δεν συζητάμε για νέο μνημόνιο με Ελλάδα
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δηλώνει ότι θέλει να συνεργαστεί με τη νέα ελληνική κυβέρνηση για την προώθηση των μεταρρυθμίσεων και την ανάκαμψη της οικονομίας, διευκρινίζοντας ωστόσο, ότι δεν θα υπάρξει νέο μνημόνιο για την Ελλάδα.

«Προσφάτως αποφασίσαμε το δεύτερο πρόγραμμα, έτσι κανείς δεν συζητάει για ένα νέο μνημόνιο κατανόησης» δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Amadeu Altafaj κατά την τακτική συνέντευξή Τύπου και συμπλήρωσε: «Συζητάμε να εξασφαλιστεί ότι η Ελλάδα θα έχει μία κυβέρνηση και πως αυτή η κυβέρνηση θα αναλάβει πλήρως το πρόγραμμα και θα το εφαρμόσει ώστε να μπει και πάλι η χώρα σε τροχιά»

Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής συμπλήρωσε πως από την στιγμή που θα σχηματιστεί κυβέρνηση, το κλιμάκιο της τρόικας θα μεταβεί στην Αθήνα για να συζητήσει με τις ελληνικές αρχές «τους τρόπους εφαρμογής του προγράμματος που συμφωνήθηκε από την ελληνική κυβέρνηση και τους εταίρους της»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v