Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γιούνκερ: Ιταλο-ισπανική λύση για τις τράπεζες

H ιταλο-ισπανική λύση δεν μπορεί μεν να εφαρμοσθεί στην Ελλάδα λόγω μνημονίου, αλλά αν η Ελλάδα βρεθεί σε μια ανάλογη θέση με εκείνη της Ιταλίας και της Ισπανίας τότε βέβαια η λύση θα μπορούσε να εφαρμοστεί και στην Ελλάδα.

Γιούνκερ: Ιταλο-ισπανική λύση για τις τράπεζες
H ιταλο-ισπανική λύση για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών δεν μπορεί μεν να εφαρμοσθεί στην Ελλάδα, καθώς η χώρα μας έχει ενταχθεί σε καθεστώς μνημονίου, αλλά αν η Ελλάδα βρεθεί σε μια ανάλογη θέση με εκείνη της Ιταλίας και της Ισπανίας τότε βέβαια η λύση θα μπορούσε να εφαρμοστεί και στην Ελλάδα, τονίζει σε αποκλειστική του συνέντευξη στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΜΠΕ ο πρόεδρος του Eurogroup και πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Ο πρόεδρος του Eurogroup εκφράζει επίσης την πεποίθηση «ότι η αυστηρότητα στον προϋπολογισμό θα πρέπει να συνεχίσει να εφαρμόζεται στην Ελλάδα», αλλά καθιστά σαφές πως «δεν έχουμε το δικαίωμα να προκαλέσουμε μια ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα».

Ερωτηθείς για την επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, ο κ. Γιούνκερ υπογράμμισε ότι "θα γίνουν οπωσδήποτε διαβουλεύσεις μεταξύ των ελληνικών και των ευρωπαϊκών αρχών. Δεν μπορώ να προδικάσω το αποτέλεσμα αλλά βρίσκομαι σε συνεχή επαφή με τον Έλληνα πρωθυπουργό και αυτές οι ιδέες θα τεθούν".



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v