Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γιούνκερ: Να βγάλουμε χρονοδιάγραμμα για τη δόση

Την εκτίμηση ότι το σημερινό Eurogroup θα πρέπει να καταλήξει σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα σχετικά με την εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα εξέφρασε σήμερα ο επικεφαλής της ευρωζώνης Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Γιούνκερ: Να βγάλουμε χρονοδιάγραμμα για τη δόση
Την εκτίμηση ότι το σημερινό Eurogroup θα πρέπει να καταλήξει σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα σχετικά με την εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα εξέφρασε σήμερα ο επικεφαλής της ευρωζώνης Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σε αποκλειστικές δηλώσεις του προς το ΑΠΕ- ΜΠΕ.

Υπογράμμισε ότι «θα ήταν φρόνιμο να καταλήξουμε σήμερα σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για τη δόση» καθώς «από τις προπαρασκευαστικές εργασίες που έχουν γίνει, η εκταμίευσή της θα πρέπει να οργανωθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Ο πρόεδρος του Eurogroup επίσης δήλωσε εντυπωσιασμένος από τις πρόσφατες επιδόσεις της Ελλάδας, με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου και του προϋπολογισμού, και τόνισε ότι η χώρα μας «έχει εκπληρώσει βήμα-βήμα όσα περιμέναμε αναφορικά με τις υποχρεώσεις που είχαμε θέσει. Σήμερα θα αξιολογήσουμε την έκθεση της τρόικας, η οποία μόλις μας περιήλθε, αλλά δεν πρόκειται να υπάρξει απόφαση για την Ελλάδα», κατέληξε ο κ. Γιούνκερ.


Γερμανία: Ανέφικτη συμφωνία για την Ελλάδα στο σημερινό Eurogroup

«Είναι μη ρεαλιστικό να περιμένει κανείς τελική απόφαση για την Ελλάδα σήμερα», αναφέρει η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών λίγο πριν ξεκινήσει το Eurogroup όπου το βασικό θέμα συζήτησης είναι η Ελλάδα.

Συμπλήρωσε ότι «η Ελλάδα έχει καταγράψει σαφή πρόοδο, αλλά υπάρχουν ακόμη πολλά θέματα που πρέπει να διευθετηθούν».


Πηγή: Real.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v