Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όμιλος Καρούζου: Ψάχνει για ξέπλυμα η εισαγγελία

Λίστα με τα ονόματα στελεχών που ενεπλάκησαν στη διαδικασία δανειοδότησης των Καρούζου και Σκαφτούρα καθώς και 30 εταιρειών τους ζητά, σύμφωνα με πληροφορίες, από τις τράπεζες η αντιεισαγγελέας πρωτοδικών κ. Παπανδρέου.

Όμιλος Καρούζου: Ψάχνει για ξέπλυμα η εισαγγελία
Λίστα με τα ονόματα τραπεζικών στελεχών που ενεπλάκησαν στη διαδικασία δανειοδότησης των Ι. Καρούζου και Ρ. Σκαφτούρα καθώς και 30 εταιρειών τους ζητά, σύμφωνα με πληροφορίες, από τις τράπεζες η αντιεισαγγελέας πρωτοδικών κ. Παπανδρέου.

Με επιστολή της που διαβιβάστηκε στις τράπεζες, η κ. Παπανδρέου ζητά να της γνωστοποιήσουν εντός τριών ημερών τα τραπεζικά στελέχη τους που συμμετείχαν στις δανειοδοτήσεις των φυσικών και νομικών προσώπων της υπόθεσης Καρούζος, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται για να διακριβωθεί μεταξύ άλλων αν τελέστηκε το έγκλημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η αντιεισαγγελέας ζητά να τις γνωστοποιηθεί λίστα με όλα τα τραπεζικά στελέχη που ενεπλάκησαν σε όλα τα στάδια δανεισμού. Για παράδειγμα, ζητά τα πρόσωπα που ήταν εκτιμητές έργου, τα πρόσωπα που αποτελούσαν τις επιτροπές πιστοποίησης έργου, αξιολόγησης κινδύνου καθώς βέβαια και αυτά που στελέχωναν την εισηγητική επιτροπή, την επιτροπή έγκρισης, το συμβούλιο πιστοδοτήσεων και τους εκπρόσωπους κάθε τράπεζας που υπέγραφαν τη δανειακή σύμβαση.

Η αιτούμενη λίστα τραπεζικών στελεχών αφορά δάνεια που χορηγήθηκαν στον κ. Ιωάννη Καρούζο, στην κ. Ρεβέκκα Σκαφτούρα, καθώς και σε 30 νομικά πρόσωπα μεταξύ των οποίων αρκετές εταιρείες καφεστιατορίων αλλά και οι εταιρείες ανάπτυξης ακινήτων που σύστηνε ο κ. Καρούζος για το κάθε ακίνητο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v