Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παπαγεωργίου: Τα κριτήρια για πώληση ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ

Είναι ξεκάθαρο για την κυβέρνηση ότι το τίμημα εξαγοράς της ΔΕΠΑ και του ΔΕΣΦΑ πρέπει να συνδυάζεται με τους ευρωπαϊκούς κανόνες, τόνισε ο υφυπουργός ΠΕΚΑ αναφορικά με το ενδεχόμενο εξαγοράς τους από ρωσικές εταιρίες.

Παπαγεωργίου: Τα κριτήρια για πώληση ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ
Είναι ξεκάθαρο για την κυβέρνηση ότι το τίμημα για την εξαγορά της ΔΕΠΑ και του ΔΕΣΦΑ θα πρέπει να συνδυάζεται με τους ευρωπαϊκούς κανόνες, κάτι που θα εξετάσει και θα διασφαλίσει η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Με αυτά απάντησε ο υφυπουργός ΠΕΚΑ Ασημάκης Παπαγεωργίου σε ερώτηση για το ενδεχόμενο εξαγοράς των εταιριών φυσικού αερίου από ρωσικές εταιρίες. Το θέμα αυτό, σύμφωνα με τον υφυπουργό, θα ξεκαθαρίσει στην τελευταία φάση του διαγωνισμού. Όπως τόνισε, μάλιστα, όλα τα παραπάνω τα γνωρίζουν οι υποψήφιοι επενδυτές και θα πρέπει να συμφωνούν, αποδεχόμενοι τους κανόνες της Ε.Ε.

Με το τελευταίο εμμέσως κατέστησε σαφές προς τη ρωσική πλευρά ότι για την απόρριψη ή υπό όρους έγκριση της εξαγοράς της ΔΕΠΑ από ρωσικές εταιρίες την ευθύνη δεν θα την έχει η ελληνική κυβέρνηση.


Τα σχέδια για τις ΑΠΕ

Σε άλλες ερωτήσεις για το θέμα των ΑΠΕ, ο κ. Παπαγεωργίου ανακοίνωσε ότι το νέο νομοσχέδιο με το οποίο ετοιμάζονται περικοπές σε ταρίφες κ.λπ. θα ανακοινωθεί την ερχόμενη εβδομάδα.

Δικαιολογώντας την ανάγκη της νέας νομοθετικής παρέμβασης, ο κ. Παπαγεωργίου τόνισε ότι είναι απαραίτητη η διόρθωση στρεβλώσεων που υπάρχουν στην αγορά ΑΠΕ, προκειμένου αυτό να εξισορροπήσει και να βρεθεί μόνιμη λύση στα προβλήματα ρευστότητας κ.λπ.

Όπως είπε μάλιστα χαρακτηριστικά αυτό που προέχει είναι να μείνει ζωντανό το κύτταρο της αγοράς, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι το τεράστιο πρόβλημα ρευστότητας που επικρατεί αποτελεί ωρολογιακή βόμβα που ετοιμάζεται να σκάσει.


Τα τιμολόγια της ΔΕΗ

Ο κ. Παπαγεωργίου αναφέρθηκε και στις αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ από την 1η Μαΐου. Διευκρίνισε ότι αυτές θα είναι χαμηλές, ενώ επανέλαβε ότι τα τιμολόγια της ΔΕΗ απελευθερώνονται από την 1η Ιουλίου, όπως άλλωστε ορίζεται και στο μνημόνιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v