Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τελικές προσφορές για τον αυτοκινητόδρομο Ε65

Κατατέθηκαν οι τελικές τεχνικές και οικονομικές προσφορές των υποψηφίων ομίλων που διεκδικούν την κατασκευή του Αυτοκινητοδρόμου Κεντρικής Ελλάδας- Ε65. Τα δύο έργα πρόκειται να κατασκευαστούν με τη μέθοδο της σύμβασης παραχώρησης.

Τελικές προσφορές για τον αυτοκινητόδρομο Ε65
Κατατέθηκαν οι τελικές τεχνικές και οικονομικές προσφορές των υποψηφίων ομίλων που διεκδικούν την κατασκευή του Αυτοκινητοδρόμου Κεντρικής Ελλάδας- Ε65.

Οπως αναφέρει το ΥΠΕΧΩΔΕ σε ανακοίνωσή του και το έργο πρόκειται να κατασκευαστεί με τη μέθοδο της σύμβασης παραχώρησης.

Ειδικότερα προσφορές κατέθεσαν οι όμιλοι:

1. Ο όμιλος Ελληνικές Διαδρομές στον οποίο συμμετέχουν οι εταιρείες FCC Construction S.A., ΠΑΝΤΕΧΝΙΚΗ ΑΤΕ, ΑΤΤΙΚΑΤ ΑΤΕ, ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΑΤΕ κ.α.

2. Ο όμιλος HELLENIC AUTOPISTAS στον οποίο συμμετέχουν οι εταιρείες CINTRA S.A., DRAGADOS S.A, ΓΕΚ Α.Ε, ΤΕΡΝΑ Α.Ε κ.α.



Είχαν προεπιλεγεί και άλλοι δύο όμιλοι, οι οποίοι τελικά δεν κατέθεσαν προσφορές. Ο όμιλος Bouygues – ΑΛΤΕ - ASF - Archirodon και ο όμιλος Ε-ΦΘΙΑ ΟΔΟΣ.

Η προθεσμία περαίωσης είναι εξήντα έξι (66) μήνες για το σύνολο του έργου. Εντός αποκλειστικής προθεσμίας 24 μηνών ο Παραχωρησιούχος οφείλει να έχει ολοκληρώσει το τμήμα από ΠΑΘΕ μέχρι Ε.Ο Καρπενησίου, ενώ σε προθεσμία 45 μηνών το τμήμα Τρίκαλα-Καλαμπάκα- Εγνατία.

”Mε την κατάθεση των τεχνικών και οικονομικών προσφορών των υποψηφίων ομίλων του έργου ο διαγωνισμός για τον Ε-65 μπαίνει στην τελική ευθεία. Η αξιολόγησή τους αρχίζει άμεσα και μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου 2006 θα αναδειχθεί ο προσωρινός ανάδοχος του έργου”, δήλωσε ο Γ. Σουφλιάς.

Το έργο του οδικού άξονα Κεντρικής Ελλάδος (Ε-65) περιλαμβάνει:

* Την κατασκευή, λειτουργία και συντήρηση του Αυτοκινητοδρόμου Κεντρικής Ελλάδας, από την ΠΑΘΕ (ημικόμβος κοντά στη Σκάρφεια) έως τον Α/Κ Παναγιάς της Εγνατίας Οδού μήκους 175 χλμ.

O E65 θα είναι δρόμος σύγχρονος, ευρωπαϊκών προδιαγραφών και θα κατασκευασθεί εξ ολοκλήρου από την αρχή.

* Τη λειτουργία, αναβάθμιση και συντήρηση τμημάτων που κατασκευάζονται ως δημόσια έργα (δηλαδή με δαπάνη του Δημοσίου) στο Πέταλo του Μαλιακού της ΠΑΘΕ, από Σκάρφεια μέχρι Ράχες, μήκους 57χλμ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v