Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τρεις δεσμευτικές προσφορές για ηλεκτρονικό εισιτήριο

Σημαντική επενδυτική συμμετοχή με την κατάθεση τριών (3) τελικών δεσμευτικών προσφορών για το έργο ΣΔΙΤ του Ηλεκτρονικού Εισιτηρίου των αστικών συγκοινωνιών Αθηνών

Τρεις δεσμευτικές προσφορές για ηλεκτρονικό εισιτήριο
Υποβλήθηκαν οι τελικές δεσμευτικές προσφορές στο διαγωνισμό ΣΔΙΤ του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών για το ηλεκτρονικό εισιτήριο, και το έργο εισέρχεται στην τελική φάση, σύμφωνα και με το χρονοδιάγραμμα που είχε τεθεί εξ αρχής από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, και το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Οι εταιρείες που υπέβαλλαν δεσμευτικές προσφορές είναι οι:

1. INTRASOFT INTERNATIONAL - ΙΝΤRΑΚΑΤ
2. ΑΤΕΣΕ – ΜΕΤΚΑ
3. ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ - LG CNS

Στο πλαίσιο του έργου ο ανάδοχος θα αναλάβει τη χρηματοδότηση (50% ιδιωτικά κεφάλαια, 50% πόροι ΕΣΠΑ), μελέτη, κατασκευή, συντήρηση και τεχνική διαχείριση του έργου για 12 έτη, ενώ θα αποπληρώνεται βάσει μηχανισμού πληρωμών κατά την περίοδο λειτουργίας του, ο οποίος αξιολογεί την ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών. Το ελληνικό δημόσιο δεν αγοράζει μια προμήθεια αλλά μια υπηρεσία, ενώ στο τέλος της 12ετούς διάρκειας της σύμβασης το σύστημα θα μείνει στην κυριότητα του ΟΑΣΑ.

Τα οφέλη από την υλοποίηση του έργου προβλέπεται να είναι σημαντικά, τόσο για τον ΟΑΣΑ, όσο και για το επιβατικό κοινό. Τα πλεονεκτήματα του συστήματος για τον ΟΑΣΑ θα προκύψουν από το δραστικό περιορισμό της λαθρεπιβίβασης, καθώς θα τοποθετηθούν μπάρες στο μετρό. Επίσης, οφέλη θα προκύψουν από τον καλύτερο σχεδιασμό του μεταφορικού έργου, το βελτιωμένο έλεγχο των χρηματοοικονομικών του μεγεθών, το σχεδιασμό και την υλοποίηση ευέλικτων και ελκυστικών τιμολογιακών πολιτικών, καθώς και την ορθολογικότερη κατανομή των εσόδων μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων, ανάλογα με το μεταφορικό έργο που έχουν προσφέρει.

Οι επιβάτες θα ωφεληθούν με τις δικαιότερες χρεώσεις ανάλογα με τις αποστάσεις που θα διανύουν, την εξασφάλισή τους σε περίπτωση απώλειας ή καταστροφής των καρτών, την ευκολία στην αγορά εισιτηρίων και φόρτιση καρτών σε πολλά σημεία πώλησης καθώς και τη διαρκή βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς αυτούς.

Το έργο προβλέπεται να παραδίδεται σταδιακά κατά την περίοδο 2014-2015.

Πρόκειται για το δεύτερο κατά σειρά έργο στον τομέα Τεχνολογίας Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) στις μεταφορές, καθώς ολοκληρώθηκε και η επιλογή αναδόχου στο έργο ΣΔΙΤ για την υλοποίηση συστήματος τηλεματικής για την πληροφόρηση των επιβατών και τη διαχείριση του στόλου λεωφορείων και τρόλεϊ.

Τα δύο αυτά έργα (ηλεκτρονικό εισιτήριο και τηλεματική) αποτελούν μέρος ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για τη δημιουργία ενός πρότυπου συστήματος αστικών συγκοινωνιών, που θα συμβάλει στη βελτίωση της καθημερινότητας του επιβατικού κοινού και στην αναβάθμιση του επιπέδου συντονισμού και παραγωγικότητας του συγκοινωνιακού έργου. Παράλληλα, εγκαινιάζουν μια νέα γενιά έργων ΣΔΙΤ στον τομέα ΤΠΕ στο πλαίσιο των οποίων αξιοποιούνται πλέον και κοινοτικοί πόροι σε συνδυασμό με ιδιωτικά κεφάλαια

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v