Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στην κόψη του ξυραφιού ο Ομπάμα

Μια ήττα στο Κογκρέσο, εξέλιξη που δεν είναι καθόλου απίθανη, θα περιόριζε ιδιαίτερα τις κινήσεις του Ομπάμα τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

Στην κόψη του ξυραφιού ο Ομπάμα

Στην Ουάσινγκτον φαίνεται να το συζητούν όλοι εκτός από τον πρόεδρο: Όταν το Κογκρέσο θα κληθεί να ψηφίσει για την επίθεση στη Συρία το μέλλον του Ομπάμα θα βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού αναφέρει σε σχετικό άρθρο το Reuters.

Μια ήττα στο Κογκρέσο, εξέλιξη που δεν είναι καθόλου απίθανη,  θα περιόριζε σημαντικά τις κινήσεις του Ομπάμα τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

Όπως αναφέρει το Reuters θα του δημιουργούσε πρόβλημα σε μια κρίσιμη καμπή της προεδρίας καθώς πέρα από το συριακό έχει να αντιμετωπίσει τις πυρηνικές δραστηριότητες του Ιράν και της Βορείου Κορέας, ζητήματα δημοσιονομικά, μεταναστευτικά αλλά και το θέμα του νέου επικεφαλής της FED.

Μια αρνητική ψήφος θα ήταν καταστροφική για τον Ομπάμα ανέφερε ο David Rothkopf, πρώην στέλεχος του επιτελείου του Κλίντον, που πλέον είναι πρόεδρος της Garten Rothkopf, διεθνούς συμβουλευτικής εταιρίας.

Ο ίδιος συμπληρώνει πως ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα «αδυνάτιζε» τη θέση του προέδρου και θα περιόριζε τις μελλοντικές του κινήσεις.

Πιστεύω πως ένα "όχι" θα αποτελούσε ένα ηχηρό χαστούκι στον πρόεδρο δήλωσε ο George Edwards, αναλυτής στο πανεπιστήμιο του Texas. «Θα του έδενε τα χέρια», προσθέτει.

Σύμφωνα με το Reuters μεγαλύτερο πλήγμα θα δεχθεί ο Ομπάμα αν μέλη του κόμματος των δημοκρατικών καταψηφίσουν την πρότασή του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v