Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ξεκινά η β' φάση του διαγωνισμού για τα απορρίμματα ΒΑ. Αττικής

Κατόπιν και των οριστικών αποφάσεων του ΣτΕ αναμένεται σύντομα και η έναρξη των τελικών φάσεων των διαγωνισμών και για τα υπόλοιπα έργα ΣΔΙΤ απορριμμάτων στην Αττική, σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης.

Ξεκινά η β φάση του διαγωνισμού για τα απορρίμματα ΒΑ. Αττικής

Την έναρξη της Β' φάσης της διαγωνιστικής διαδικασίας Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) για την κατασκευή της νέας Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων στην Βορειοανατολική Αττική, στην περιοχή του Γραμματικού, ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης.

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, με ομόφωνη απόφαση του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ), εγκρίθηκε η πρόσκληση για συμμετοχή στον ανταγωνιστικό διάλογο, η οποία απευθύνεται στους υποψηφίους που προεπιλέχθηκαν κατά την πρώτη φάση.

Σύμφωνα με το υπουργείο, ο ιδιωτικός φορέας που θα επιλεγεί θα αναλάβει τη μελέτη, κατασκευή, συντήρηση, τεχνική διαχείριση και λειτουργία της νέας μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων στο Γραμματικό για διάστημα έως 27 έτη. Οι διαγωνιστικές διαδικασίες επιτρέπουν όλες τις διαθέσιμες τεχνολογίες που καλύπτουν τις απαιτήσεις των περιβαλλοντικών στόχων, της ευρωπαϊκής και εθνικής νομοθεσίας. Βασικό κριτήριο επιλογής του αναδόχου θα είναι το χαμηλότερο τέλος χρήσης που θα κληθεί να καταβάλλει ο δημότης, παράλληλα με την επίτευξη όλων των περιβαλλοντικών στόχων.

Οι εταιρίες που θα κληθούν να συμμετάσχουν στην επόμενη φάση του διαγωνισμού μετά και τις αποφάσεις του ΣτΕ είναι οι εξής:
- ARCHIRODON GROUP NV - INTRAKAT – ENVITEC
- ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ – ΗΛΕΚΤΩΡ
- ΕΡΕΤΒΟ - ΔΟΜΟΣΠΟΡΤ – ΕΓΝΩΝ
- ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ – ΔΕΗ
- J & P ΑΒΑΞ - ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ

Κατά τον ανταγωνιστικό διάλογο θα διερευνηθούν και προσδιοριστούν τα μέσα που μπορούν να ικανοποιήσουν με τον βέλτιστο τρόπο την υλοποίηση του έργου επί των τεχνικών, χρηματοοικονομικών και νομικών πτυχών. Στόχος είναι να ληφθούν υπόψη οι σκέψεις και απόψεις της αγοράς, ώστε το δημόσιο να είναι σε θέση να διαμορφώσει τους τελικούς όρους των διαγωνισμών με γνώμονα την επίτευξη του βέλτιστου περιβαλλοντικού αποτελέσματος, το οποίο θα είναι χρηματοδοτήσιμο από την αγορά, με τη μικρότερη επιβάρυνση του πολίτη.

Στο έργο θα αξιοποιηθούν και κοινοτικοί πόροι από το ΕΣΠΑ.

Κατόπιν και των οριστικών αποφάσεων του ΣτΕ αναμένεται σύντομα και η έναρξη των τελικών φάσεων των διαγωνισμών και για τα υπόλοιπα έργα ΣΔΙΤ απορριμμάτων στην Αττική, καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v