Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λαγκάρντ: Στηρίζουμε, συνεχίστε τις μεταρρυθμίσεις

Το ΔΝΤ παραμένει δεσμευμένο να βοηθήσει την Ελλάδα να επιτύχει τους στόχους της, δήλωσε η Κρ. Λαγκάρντ μετά τη συνάντηση με τον Α. Σαμαρά. Ζήτησε να προχωρήσουν οι θεσμικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Στο τραπέζι και το ελληνικό χρέος.

Λαγκάρντ: Στηρίζουμε, συνεχίστε τις μεταρρυθμίσεις

Ο Αντώνης Σαμαράς και εγώ είχαμε μια παραγωγική συζήτηση σήμερα το απόγευμα για τις οικονομικές εξελίξεις και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, ανέφερε σε γραπτή δήλωση η Κρ. Λαγκάρντ, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Τον επαίνεσα για την πρόοδο που έχει καταγράψει η Ελλάδα, με βάση το οικονομικό της πρόγραμμα, προς την κατεύθυνση της δημοσιονομικής σταθερότητας και την αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας και της χρηματοοικονομικής σταθερότητας.

Τόνισα την ανάγκη να προχωρήσουν οι θεσμικές και οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις αλλά και τη σημασία της εφαρμογής ενός ισχυρού προϋπολογισμού για το 2014, που θα επιτύχει τους στόχους του προγράμματος.

Τον διαβεβαίωσα ότι το ΔΝΤ παραμένει δεσμευμένο να βοηθήσει την Ελλάδα σε αυτήν την προσπάθεια, υπογράμμισε η διευθύντρια του ΔΝΤ.

Από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης, η εκτίμηση είναι ότι η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα. Σε αυτήν ήταν μόνο οι δυο τους και διήρκεσε 45 λεπτά. Με τη λήξη της, ο πρωθυπουργός είπε στους δημοσιογράφους ότι «έγινε συζήτηση η οποία πήγε καλά» και ότι «συζητήθηκε και η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v