Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πρόταση μομφής από τον ΣΥΡΙΖΑ

Με αφορμή τις εξελίξεις στην ΕΡΤ η αξιωματική αντιπολίτευση προχώρησε στην κατάθεση πρότασης δυσπιστίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ σπαράσσεται μεταξύ ευρώ και δραχμής απαντά ο Κεδίκογλου. Δεν προσθέτει τίποτα, λέει ο Κουβέλης. Αύριο στις 12.00 αρχίζει η συζήτηση.

Πρόταση μομφής από τον ΣΥΡΙΖΑ

Πρόταση δυσπιστίας εναντίον της κυβέρνησης κατέθεσε ο Πρόεδρος του Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ, Α. Τσίπρας από το βήμα της βουλής και με αφορμή και τις εξελίξεις στην ΕΡΤ.

Χαρίζετε εκατομμύρια στη διαπλοκή και φιμώνετε για χάρη της, την ΕΡΤ, είπε ο Αλέξης Τσίπρας. «Είστε επικίνδυνοι για την κοινωνία και τη δημοκρατία», είπε ο κ. Τσίπρας.

Μίλησε για θεσμική εκτροπή στην υπόθεση της δημόσιας τηλεόρασης προσθέτοντας ότι «η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα αποφάσισε να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης Σαμαρά»

«Η κοινοβουλευτική πλειοψηφία είναι ισχυρή και αρραγής» είπε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης που υπογράμμισε ότι στη συζήτηση στη Βουλή για την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ «η κυβέρνηση θα είναι παρούσα σε αυτή την συζήτηση και μέσα από την ψήφο θα αναβαθμιστεί η κοινοβουλευτική πλειοψηφία προκειμένου να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της χώρας».

Η Βουλή διέκοψε τη συνεδρίαση προκειμένου ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης να ενημερώσει για την συγκεκριμένη εξέλιξη τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά και να καθοριστεί η ημερομηνία συζήτησης της πρότασης μομφής στη Βουλή. Τελικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρότεινε να ξεκινήσει η συζήτηση στις 12 το πρωί και να ολοκληρωθεί με την ψηφοφορία στις 12 τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης έκανε δεκτή την πρόταση με την προϋπόθεση ότι «ο χρόνος από αύριο μέχρι την Κυριακή το βράδυ θα κατανεμηθεί κατά τέτοιον τρόπο ώστε να υπάρξει ισοτιμία ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση όσον αφορά τις ομιλίες. Δεν γίνεται αυτοί που καταθέτουν την πρόταση μομφής να είναι αυτοί που δεν θα μιλάνε από το βήμα της βουλής και να έχουμε παρέλαση υπουργών και υφυπουργών».

Κεδίκογλου: Το τελευταίο χαρτί

«Μαχαιριά στη χώρα» χαρακτηρίζει η κυβέρνηση την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ και την αποδίδει στα εσωτερικά του προβλήματα.

Συγκεκριμένα στη δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ. Κεδίκογλου αναφέρει: «Το τελευταίο του χαρτί έριξε απόψε ο ΣΥΡΙΖΑ. Υποτίθεται για την ΕΡΤ που ο ίδιος κάποτε κατήγγειλε ως αμαρτωλή. Στην ουσία το κάνει για να συγκρατήσει το κόμμα του που σπαράσσεται μεταξύ ευρώ και δραχμής. Χωρίς βέβαια να νοιάζεται καθόλου ότι η κίνηση αυτή λειτουργεί σα μαχαιριά στη χώρα μας, την ώρα που η κυβέρνηση διαπραγματεύεται με τους δανειστές και θα έπρεπε όλη της η προσοχή να είναι στραμμένη εκεί.

Η διαπραγμάτευση θα συνεχιστεί κανονικά και ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει στη Βουλή την πρέπουσα απάντηση» καταλήγει η δήλωση.

Απάντηση στην πρόταση μομφής έδωσε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, σε ομιλία του. «Για κάποιους είναι μομφή να περνάς από την ύφεση στην ανάπτυξη. Είναι μομφή να αποκαθιστάς τη νομιμότητα. Η Δημοκρατία δεν φοβάται την αλήθεια και τις μομφές από τα υπολείμματα του παρελθόντος. Ο λαός απαιτεί να κάνουμε περισσότερα και ταχύτερα. Απαιτεί να μην κάνουμε πίσω. Και δεν θα κάνουμε πίσω», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Αντώνης Σαμαράς.   

Από την πλευρά του, ο Φώτης Κουβέλης ξεκαθάρισε ότι το κόμμα θα αποφασίσει αύριο, αλλά τόνισε ότι τη συγκεκριμένη στιγμή με την τρόικα να βρίσκεται στην Αθήνα η απόφαση αυτή δεν προσφέρει τίποτα ουσιαστικό.

 


Real.gr TSIPRAS by realmedialive

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v