Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τι λένε παράγοντες της αγοράς

Κίνηση χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο, τονίζει ο Δ. Ασημακόπουλος. Οι πολιτικοί πρέπει να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων, σημειώνει ο Γ. Γραμματίδης. Καμία διέξοδος για την οικονομία, αναφέρει ο Ε. Κούρταλης.

Τι λένε παράγοντες της αγοράς

Την άποψή τους για τις πολιτικές εξελίξεις, μετά και την πρόταση μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ το βράδυ της Πέμπτης, καταθέτουν, μιλώντας στο Euro2day.gr, τρεις άνθρωποι της αγοράς.

Δημήτρης Ασημακόπουλος: Άνευ περιεχομένου η πρόταση μομφής

"Στοιχείο εντυπωσιασμού και χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο είναι σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ κ. Δημήτρη Ασημακόπουλο οι προτάσεις μομφής.

Σε δηλώσεις του στο Euro2day.gr ο πρώην πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ υποστήριξε ότι «οι κινήσεις αυτές (προτάσεις μομφής) έχουν αποδεχθεί τις τελευταίες δεκαετίες ότι δεν έχουν ουσιαστικό περιεχόμενο. Η αντίδραση σε αυτά που συμβαίνουν πρέπει να πάρει άλλου είδους μορφή και όχι να γίνονται με κινήσεις που εμπεριέχουν το στοιχείο του εντυπωσιασμού». Ποιες είναι οι εναλλακτικές κατά τον ίδιο; «Αυστηρός κοινοβουλευτικός έλεγχος, παρεμβάσεις κ.ά.»

Γιάννος Γραμματίδης: Δεν είναι η στιγμή για πολιτικές αντιπαραθέσεις

Την ανάγκη ο πολιτικός κόσμος να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων, επισημαίνει ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Οικονομικής Πολιτικής του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου κ. Γιάννος Γραμματίδης.

Ο κ. Γραμματίδης σημειώνει: «σε μια εποχή όπου απαιτείται εθνική ενότητα για να αντιμετωπίσουμε τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα, ο πολιτικός κόσμος καλείται στο σύνολό του να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να εμφανίσει τόσο απέναντι στον ελληνικό λαό, όσο και στην ευρύτερη ευρωπαϊκή οικογένεια μια ενωμένη φωνή που κυρίως θα εκπέμπει το μήνυμα ότι ο ελληνικός λαός δεν αντέχει σε άλλα βάρη, ότι η χώρα ανταποκρίνεται με αποφασιστικότητα στις διεθνείς της υποχρεώσεις και ότι αυτή τη δύσκολη στιγμή ζητάει αναγνώριση των θυσιών της».

Παράλληλα, επισημαίνει ότι «τις όποιες πολιτικές διαφορές που ανακύπτουν στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής ζωής του τόπου οφείλουμε να τις αντιμετωπίσουμε σε μια στιγμή που ο τόπος θα έχει ξεπεράσει τα πραγματικά του προβλήματα».

Ελευθέριος Κούρταλης: Καμία διέξοδος για την οικονομία

Αποστάσεις από τις πολιτικές εξελίξεις τηρεί ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων Κλωστοϋφαντουργών. Ερωτηθείς για την πρόταση μομφής, τόνισε: «Δεν παρατηρώ οποιαδήποτε βελτίωση, ούτε στο επιχειρηματικό κλίμα, ούτε στο βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων. Με τον τρόπο που βαδίζουμε δεν βλέπω να υπάρχει διέξοδος για την οικονομία.

Πρέπει να ληφθούν άμεσα σημαντικές αποφάσεις που να στηριχτούν από όλα τα μεγάλα κόμματα και δεν πιστεύω πως είναι ώρα για εκλογές. Πολλά από τα μέτρα που μας ζητά να πάρουμε η τρόικα θα έπρεπε να είχαμε λάβει εδώ και πολλά χρόνια. Αν το είχαμε κάνει, τώρα δεν βρισκόμαστε σ' αυτή την δύσκολη κατάσταση».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v