Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τηλεδιάσκεψη Στουρνάρα με Ρεν, Λαγκάρντ και Τόμσεν

Δεν υπήρξε σύγκρουση στην τηλεδιάσκεψη του ΥΠΟΙΚ με τους Όλι Ρεν, Κριστίν Λαγκάρντ και Πόουλ Τόμσεν, αναφέρουν πηγές. Ερωτηματολόγιο για τη συμπεριφορά της τρόικας σε Σαμαρά, Προβόπουλο και Στουρνάρα.

Τηλεδιάσκεψη Στουρνάρα με Ρεν, Λαγκάρντ και Τόμσεν

Πολύωρη τηλεδιάσκεψη με τον Ευρωπαίο επίτροπο Όλι Ρεν, την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ αλλά και τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ στην τρόικα Πόουλ Τόμσεν είχε χθες το βράδυ ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Πηγές του υπουργείου αναφέρουν ότι στην τηλεδιάσκεψη «δεν υπήρξε σύγκρουση».

Παράλληλα, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έστειλε ερωτηματολόγιο αναφορικά με τη συμπεριφορά της τρόικας, με αποδέκτες τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργο Προβόπουλο αλλά και τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Το ίδιο ερωτηματολόγιο εστάλη και στους τρεις επικεφαλής της τρόικας, με προθεσμία 3 εβδομάδων για να απαντήσουν.

Οι ερωτήσεις αφορούν τον σχεδιασμό, τη διαδικασία υιοθέτησης των προγραμμάτων οικονομικών προσαρμογής αλλά και το πώς λειτουργούν αυτά. Οι ερωτήσεις που εστάλησαν στους αρχηγούς κυβερνήσεων, στους διοικητές των κεντρικών τραπεζών και τσους υπουργούς Οικονομικών των χωρών που έχουν λάβει οικονομική βοήθεια είναι εννέα, ενώ ένα διευρυμένο ερωτηματολόγιο 21 ερωτήσεων εστάλη στον πρόεδρο του Eurogroup, στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αλλά και στον Ευρωπαίο επίτροπο οικονομικών θεμάτων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v