Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προβόπουλος: Απαρχή ανοδικής περιόδου το 2014

«Για να μπορέσει να λειτουργήσει θετικά η οικονομία, βασική παράμετρος είναι η πολιτική σταθερότητα, σημειώνει ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης. Μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι, τονίζει ο Γ. Προβόπουλος.

Προβόπουλος: Απαρχή ανοδικής περιόδου το 2014

Mε τον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη συναντήθηκε με το Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος για να παραδώσει την έκθεση για τη Νομισματική πολιτική του 2013.

Ο κ. Μεϊμαράκης χαρακτήρισε την Έκθεση «σημαντικό και ενδιαφέρον στοιχείο για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, το οποίο λαμβάνεται πάντοτε υπ’ όψιν τόσο από το σύνολο των βουλευτών και από τις αρμόδιες Επιτροπές του Κοινοβουλίου, όσο και από την κοινή γνώμη».

Τόνισε δε ότι «για να μπορέσει να λειτουργήσει θετικά η οικονομία, βασική παράμετρος είναι η πολιτική σταθερότητα. Αν υπάρχουν προβληματικές πολιτικές που δημιουργούν σοβαρά ζητήματα και στην κοινωνική συνοχή και στην ομαλή πολιτική εξέλιξη, τότε δεν μπορεί να υπάρχει σοβαρή οικονομική πολιτική για να γίνουν μεταρρυθμίσεις.

Το Κοινοβούλιο τον τελευταίο ενάμιση χρόνο προσπάθησε να στηρίξει με μια ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία τις σωστές αποφάσεις, λειτούργησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, έλαβε υπ’ όψιν όλες τις παρατηρήσεις. Πιστεύω ότι αυτή η πολιτική σταθερότητα πρέπει να διαφυλαχθεί και να αυξηθεί η διάθεση συνεννόησης μέσα από ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων».

«Έχουμε διανύσει με θυσίες ένα πολύ μεγάλο μέρος της απόστασης, είναι κρίμα να χαθούν αυτές οι προσπάθειες, έχουμε δύσκολο δρόμο, και εμείς και η Ευρώπη. Είναι κρίμα να χαθούν όλα, μέσα σε άγονες αντιπαραθέσεις» δήλωσε ο κ. Μεϊμαράκης και πρόσθεσε «για το λόγο αυτό και εγώ προσπαθώ να έχουμε πάντα μια θετική εικόνα όταν υπάρχουν αντιπαραθέσεις, διαφορετικές απόψεις και διαφορετικές εκτιμήσεις».

Ο Διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος παραδίδοντας της Έκθεση ανέφερε:

«Το βασικό μήνυμα της Έκθεσης είναι ότι το 2013 κλείνουμε 4 χρόνια σκληρών προσπαθειών και θυσιών από τον ελληνικό λαό, έχουμε διανύσει ένα μεγάλο μέρος της απόστασης που έπρεπε να κάνουμε, απομένει βεβαίως κάποιος δρόμος ώστε να ολοκληρωθεί η προσπάθεια. Μπορούμε όμως να είμαστε αισιόδοξοι ότι το 2014, θα είναι η απαρχή μιας ανοδικής περιόδου. Βεβαίως θα πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά και θα πρέπει να μην αναλωνόμαστε σε άγονες αντιπαραθέσεις αλλά στα πλαίσια μιας εθνικής συνεννόησης να μπορέσουμε να προετοιμάσουμε καλύτερα το μέλλον της χώρας μας που μπορεί να είναι πολύ αισιόδοξο».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v