Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δωρεά του Ιατρικού Αθηνών προς το Λιμενικό Σώμα

Τελετή δωρεάς του Ομίλου «Ιατρικό Αθηνών» προς το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Δωρεά του Ιατρικού Αθηνών προς το Λιμενικό Σώμα

Παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, του Γενικού Γραμματέα της Κυβέρνησης Παναγιώτη Μπαλτάκου, καθώς και του Αρχηγού του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., Αντιναυάρχου Λ.Σ. Δημήτριου Μπαντιά, πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, τελετή δωρεάς από τον Πρόεδρο του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, Δρ. Βασίλη Αποστολόπουλο, προς το Λιμενικό Σώμα- Ελληνική Ακτοφυλακή.

Η δωρεά του Ομίλου περιλαμβάνει έναν πλήρη εξοπλισμό νέου οδοντιατρείου και, επιπρόσθετα, την προσφορά ειδικών τιμών σε κλινικές του Ομίλου για το στελεχιακό δυναμικό του Λιμενικού Σώματος, προς κάλυψη των αναγκών του.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, κατά την ομιλία του, επεσήμανε ότι το Λιμενικό Σώμα, παρότι είναι το μικρότερο αριθμητικά Ένστολο Σώμα της πατρίδας μας, προσφέρει καθημερινά και με εξαιρετική επιτυχία ένα πολυσχιδές, μεγάλο και πολύπλοκο έργο.

«Για να παραχθεί όμως, αυτό το έργο, πρέπει να σας πω ότι διακρίνω ένα υψηλό αίσθημα ευθύνης και αυταπάρνησης από το σύνολο των στελεχών του Λιμενικού Σώματος» υπογράμμισε χαρακτηριστικά και προσέθεσε:

«Η Πολιτεία, όλη η πολιτική ηγεσία και εγώ προσωπικά, το τελευταίο διάστημα ασχοληθήκαμε και επιτύχαμε να εξοφληθούν όλοι οι πάροχοι υπηρεσιών υγείας. Χρήματα τα οποία χρωστούσε το Λιμενικό Σώμα σε φαρμακοποιούς και παρόχους υπηρεσιών υγείαςτατελευταία6χρόνια, με αποτέλεσμα να ξανανοίξουν τις πόρτες τους τα φαρμακεία, τα διαγνωστικά κέντρα και οι κατά τόπους πάροχοι υπηρεσιών υγείας.

Όμως αυτά δεν αρκούν. Χρειαζόμαστε σε μια περίοδο κρίσης, σε μια περίοδο όπου το ένστολο προσωπικό υπαμείβεται, ενώ προσφέρει πάρα πολλά, χρειάζεται να του δείξουμε τη ζεστασιά, την υποστήριξη , όχι μόνο της πολιτικής ηγεσίας αλλά και όλης της κοινωνίας. Με τη σημερινή προσφορά νομίζω ότι αποδεικνύεται ακριβώς αυτό, ότι υπάρχει μια μεγάλη επιχειρηματική κοινότητα με πατριωτικά αισθήματα, που αναγνωρίζει αυτή την προσφορά.»

Ο Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης, κ. Παναγιώτης Μπαλτάκος, στον χαιρετισμό που απηύθυνε στάθηκε στο γεγονός ότι είναι η τρίτη φορά που επισκέπτεται το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου για να παρευρεθεί σε τελετή δωρεάς από ιδιώτη. «Πιστεύω ότι δε θα είναι η τελευταία» σημείωσε, ενώ, παράλληλα, ανέφερε ότι το Λιμενικό Σώμα με τις 7.200 άνδρες και γυναίκες που έχει, συμβάλλει σημαντικά στην προσπάθεια που καταβάλλει η Κυβέρνηση για έξοδο της χώρας από την κρίση. «Αφενός μεν υποστηρίζει την εμπορική ναυτιλία η οποία συνεισφέρει, με ένα μεγάλο ποσοστό, στο ακαθάριστο εθνικό προϊόν, αφετέρου δε, αστυνομεύοντας τις θάλασσες μας, αποτρέπει καθημερινά την είσοδο πολλών παράνομων μεταναστών στη χώρα μας».

Ο Αρχηγός του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., Αντιναύαρχος Λ.Σ. Δημήτριος Μπαντιάς, στην ομιλία του, εξήρε την προσφορά του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών προς το Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ., αναφέροντας ότι «η προσφορά ενός πλήρως εξοπλισμένου οδοντιατρείου καθώς και οι παρεχόμενες προνομιακές τιμές που αφορούν εξειδικευμένες εξετάσεις στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, στο Μαιευτήριο Γαία και στο Παιδιατρικό Κέντρο Αθηνών αποτελούν έμπρακτη αναγνώριση των υπηρεσιών που, καθημερινά, προσφέρουν τα στελέχη του Σώματος προς όφελος των πολιτών και της χώρας», ενώ στη συνέχεια υπογράμμισε: «Θα ήθελα να διαβεβαιώσω ότι πράξεις αναγνώρισης και αλληλεγγύης, όπως η σημερινή, συμβάλουν ουσιαστικά να συνεχίσουμε το δύσκολο έργο μας, ενώ παράλληλα αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση».

Από την πλευρά του, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, Δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος, επεσήμανε ότι «οι άνδρες και οι γυναίκες του Λιμενικού Σώματος, με υψηλό αίσθημα ευθύνης και αυταπάρνησης, κάτω από αντίξοες συνθήκες, καλούνται καθημερινά να διαφυλάξουν τα χωρικά μας ύδατα και ειδικότερα, τη σημερινή εποχή, να εμποδίσουν τη μάστιγα της λαθρομετανάστευσης και του εμπορίου ψυχών που αυτή συνεπάγεται. Την προσπάθειά τους αυτή, ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών την τιμά και την αναγνωρίζει και προς επίρρωση αυτού, αποφάσισε να συμβάλει στην προάσπιση της υγείας των στελεχών του Λιμενικού Σώματος και των οικογενειών τους».

Στην τελετή παρέστησαν, επίσης, ο Γενικός Γραμματέας Ναυτιλίας, κ. Αθανάσιος Μπούσιος, ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, κ. Αθανάσιος Χριστόπουλος, ο Α΄ Υπαρχηγος του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ.Σ. Κωνσταντίνος Κουνουγέρης, Ανώτατοι Αξιωματικοί του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και στελέχη του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v