Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στα 500 εκατ. ο λογαριασμός για τους ένστολους - RTRS

Η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει αποφασίσει ακόμα αν οι επιστροφές θα συμπεριληφθούν στον προϋπολογισμό του 2014, δήλωσε στο Reuters ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών.

Στα 500 εκατ. ο λογαριασμός για τους ένστολους - RTRS

Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις περικοπές στους ένστολους μπορεί να στοιχίσει ως και €500 εκατ. στα δημόσια οικονομικά της χώρας, προειδοποίησε ανώτατος κυβερνητικός αξιωματούχος στο Reuters. 

"Αποτελούν ένα βασικό τμήμα του κράτους και δικαιούνται ειδική μεταχείριση" σημείωσε δικαστικός αξιωματούχος, υπολογίζοντας πως η απόφαση θα αναγκάσει το κράτος να πληρώσει ως και €100 εκατ.

Ωστόσο ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών δήλωσε πως το κόστος μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερο, καθώς η απόφαση θα οδηγήσει υψηλότερα τις συντάξεις και τα επιδόματα για τις θέσεις ευθύνης, τα οποία υπολογίζονται ως ποσοστό του συνολικού εισοδήματος.

"Ο λογαριασμός μπορεί να φτάσει ως και τα 500 εκατ. ευρώ" ανέφερε ο αξιωματούχος στο Reuters, αλλά πρόσθεσε πως δεν μπορεί να υπολογιστεί με ακρίβεια το ποσό μέχρι να βγει η απόφαση τους επόμενους μήνες.

Οι επιστροφές των περικοπών θα καλύψουν την περίοδο από τα μέσα του 2012.

Ο ίδιος τόνισε πως η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει αποφασίσει ακόμα αν οι επιστροφές θα συμπεριληφθούν στον προϋπολογισμό του 2014 ή θα επεκταθούν σε χρονικό ορίζοντα πολλών ετών. Ο προϋπολογισμός του 2014 περιλαμβάνει ένα κονδύλι €1,2 δισ. για "έκτακτες δαπάνες", ανέφερε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v