Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΟΠΥΥ: Μεταφέρει τη «βόμβα» για μετά τις εκλογές

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών, εφόσον τον Ιούνιο θα εξαντληθεί ανά κλινική το πλαφόν που θα καθοριστεί από τον ΕΟΠΥΥ, οι ασφαλισμένοι σε αυτόν θα καλούνται να καλύπτουν ολόκληρο το κόστος νοσηλείας ιδιωτικά.

ΕΟΠΥΥ: Μεταφέρει τη «βόμβα» για μετά τις εκλογές
Άμεσος είναι ο κίνδυνος -σύμφωνα με την Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών- οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ να καλούνται να πληρώνουν το 100% των νοσηλίων τους στις ιδιωτικές κλινικές από τον προσεχή Ιούλιο και μετά, λίγο δηλαδή μετά τις προσεχείς διπλές εκλογές του Μαΐου.

Συγκεκριμένα, ο ΕΟΠΥΥ έχει καθορίσει για φέτος πλαφόν στις ιδιωτικές κλινικές ύψους 235 εκατ. ευρώ, έναντι των 465 εκατ. που ήταν πέρυσι η δαπάνη των νοσηλίων, σύμφωνα με τις υποβολές των κλινικών. Με άλλα λόγια, μιλάμε για μείωση της τάξεως του 50%.

Σύμφωνα λοιπόν με την Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών (ΠΕΙΚ), αυτό σημαίνει ξεκάθαρα ότι εφόσον τον Ιούνιο θα εξαντληθεί ανά κλινική το πλαφόν που θα καθοριστεί από τον ΕΟΠΥΥ, οι ασφαλισμένοι σε αυτόν θα καλούνται να καλύπτουν ολόκληρο το κόστος νοσηλείας ιδιωτικά!

Σε ό,τι δε αφορά τις πληρωμές των δεδουλευμένων, τον επόμενο μήνα θα πληρωθεί ο φετινός Ιανουάριος, χωρίς ωστόσο να έχει πληρωθεί το τελευταίο τετράμηνο του 2013, ούτε και το 10% του εννεαμήνου της περασμένης χρονιάς...

«Συνέπεια όλων αυτών είναι να αναστείλουν τη λειτουργία τους τις επόμενες ημέρες τρεις κλινικές στη Θεσσαλία και μία ψυχιατρική κλινική 220 κλινών στην Αττική», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση του ΠΕΙΚ.

Το όλο θέμα πιθανόν να προκαλέσει παρενέργειες και στον κλάδο των ασφαλιστικών εταιρειών, καθώς πολλά ασφαλιστικά προγράμματα είναι συνδεδεμένα με τις παροχές του ΕΟΠΥΥ και για παράδειγμα έρχονται να καλύψουν το υπερβάλλον ποσό με το οποίο χρεώνουν οι κλινικές τους ασθενείς.

«Τι θα γίνει ωστόσο για τους κατόχους ασφαλιστικών προγραμμάτων, σε περίπτωση που περάσει η πρόταση του ΕΟΠΥΥ και το πλαφόν κάθε κλινικής καλυφθεί στις αρχές του καλοκαιριού; Ποιος τελικά θα πληρώσει τη διαφορά;», αναρωτιούνται στελέχη των ιδιωτικών κλινικών;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v