Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε ΑΒΑΞ- ΓΕΚ-ΒΙΟΤΕΡ η εγκατάσταση Καγιάκ

Στην κοινοπραξία J&P Άβαξ-ΓΕΚ-ΒΙΟΤΕΡ-Corfu Waterpark κατοχυρώθηκε ο διαγωνισμός για τη μακροχρόνια μίσθωση της εγκατάστασης Σλάλομ Κανόε Καγιάκ στο Ελληνικό από την Ολυμπιακά Ακίνητα, έναντι του συνολικού ποσού των 129.799.594 ευρώ.

Σε ΑΒΑΞ- ΓΕΚ-ΒΙΟΤΕΡ η εγκατάσταση Καγιάκ
Στην κοινοπραξία J&P Άβαξ-ΓΕΚ-ΒΙΟΤΕΡ-Corfu Waterpark κατοχυρώθηκε ο διαγωνισμός για τη μακροχρόνια μίσθωση της εγκατάστασης Σλάλομ Κανόε Καγιάκ στο Ελληνικό από την Ολυμπιακά Ακίνητα, έναντι του συνολικού ποσού των 129.799.594 ευρώ.

Πρόκειται για τον τέταρτο κατά σειρά διαγωνισμό αξιοποίησης των ολυμπιακών εγκαταστάσεων μετά το Κέντρο Ραδιοτηλεόρασης στο Μαρούσι, το Ολυμπιακό Κέντρο Γαλατσίου και το Κέντρο Μπάντμιντον στο Γουδί.

Οι ανωτέρω τέσσερις διαγωνισμοί εξασφάλισαν συνολικά έσοδα για την Ολυμπιακά Ακίνητα και κατ’ επέκταση για το ελληνικό δημόσιο το ποσό των 661.047.945 ευρώ.

Αναλυτικότερα, η εγκατάσταση θα εκμισθωθεί για 30 έτη στην κοινοπραξία J&P Άβαξ-ΓΕΚ-ΒΙΟΤΕΡ-Corfu Waterpark.

Η Ολυμπιακά Ακίνητα προχώρησε σε επαναδιαπραγμάτευση του προσφερθέντος τιμήματος, εξασφαλίζοντας επιπλέον 380.000 ευρώ ετησίως.

Με τον τρόπο αυτό το ετήσιο μίσθωμα ορίστηκε για το πρώτο έτος σε 3.500.000 ευρώ το οποίο αναπροσαρμοζόμενο ετησίως θα φτάσει σε 4.618.176 ευρώ (σταθερές τιμές 2006) στο 15ο έτος της σύμβασης.

Συνολικά, η κοινοπραξία θα καταβάλει στην Ολυμπιακά Ακίνητα –και μέσω αυτής στο ελληνικό δημόσιο- το ποσό των 129.799.594 ευρώ.

Επιπλέον, τα δημόσια ταμεία απαλλάσσονται από το κόστος συντήρησης και φύλαξης της εγκατάστασης ύψους 2.629.614 ευρώ ετησίως.

Ο βασικός στόχος της Ολυμπιακά Ακίνητα για την αξιοποίηση της μοναδικής αυτής ολυμπιακής υποδομής προς την κατεύθυνση της δημιουργίας ενός καινοτόμου κέντρου ερασιτεχνικών αθλητικών αλλά και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων, επετεύχθη.

Με το αποτέλεσμα του διαγωνισμού διασφαλίστηκε η διαθεσιμότητα της εγκατάστασης για αθλητικές χρήσεις παράλληλα με τη λειτουργία της ως πρότυπου υδροπάρκου το οποίο θα αποτελέσει σημαντικό πόλο έλξης, τόσο εγχώριων, όσο και ξένων επισκεπτών, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, συμβάλλοντας έτσι στη μεγαλύτερη προβολή του ελληνικού αθλητισμού και ψυχαγωγικού τουρισμού διεθνώς.

Η Ολυμπιακά Ακίνητα μέσα σε έναν χρόνο ολοκλήρωσε με απόλυτη επιτυχία τέσσερις διαγωνισμούς μακροχρόνιας μίσθωσης εγκαταστάσεων, εξασφαλίζοντας το ποσό των 661.047.945 ευρώ (σε σταθερές τιμές 2006) για το σύνολο των συμβάσεων.

Σε ετήσια βάση η Ολυμπιακά Ακίνητα θα εισπράττει το ποσό των 14.360.000 ευρώ περίπου, το οποίο αναπροσαρμοζόμενο ετησίως θα φτάσει στο 15ο έτος των συμβάσεων σε 18.947.715 ευρώ (σε σταθερές τιμές 2006).

Επιπλέον, εξοικονομείται το ποσό των 9.215.037 ευρώ ετησίως από το κόστος συντήρησης και φύλαξης των εγκαταστάσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v