Κουβέλης: Δεν βλέπω εκλογή Προέδρου από αυτή τη Βουλή

«Επειδή οι πολιτικές είναι αυτές που είναι, δεν εκτιμώ ότι μπορεί από την παρούσα βουλή να συγκεντρωθεί η απαιτούμενη πλειοψηφία των 180 ψήφων για την εκλογή Προέδρου», δηλώνει ο επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ.

Κουβέλης: Δεν βλέπω εκλογή Προέδρου από αυτή τη Βουλή

«Η αποχώρησή μας από την κυβέρνηση ήταν το αποτέλεσμα της έλλειψης κοινού συνεργατικού πολιτικού τόπου. Οι κυβερνήσεις συνεργασίας έχουν αξία και σημασία όταν τηρούνται τα όσα έχουν συμφωνηθεί. Η κοινή προγραμματική συμφωνία που είχαμε υπογράψει, κάθε μέρα που περνούσε δεν γινόταν σεβαστή. Κατά συνέπεια, δεν είχα κανένα λόγο παραμονής. Δεν είχα λόγο να προσφέρω κανένα άλλοθι... Ομοίως, δεν έχω και λόγο επιστροφής», δηλώνει ο Φώτης Κουβέλης σε συνέντευξή του στη Real News.

Ο ίδιος προσθέτει ότι «η εκλογή για την ανάδειξη του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας δεν αποτελεί ένα ξεχωριστό διαδικαστικό θέμα. Δεν είναι αυτόνομο πολιτικά. Συνδέεται με τις ασκούμενες πολιτικές και με την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα. Επειδή, λοιπόν, οι πολιτικές είναι αυτές που είναι, δεν εκτιμώ ότι μπορεί από την παρούσα βουλή να συγκεντρωθεί η απαιτούμενη πλειοψηφία των 180 ψήφων για την εκλογή Προέδρου».

Σχολιάζοντας το θέμα Μπαλτάκου απαντά «πως δεν αρκεί η παραίτηση για να κλείσει ο φάκελος που άνοιξε. Το θέμα που δημιουργήθηκε υπερβαίνει τη δράση ενός αυτονομημένου παράγοντα, όπως πολλοί πασχίζουν να μας πείσουν. Αναμένουμε εξηγήσεις».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v