Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

RTRS: Την Πέμπτη ανοίγει το βιβλίο προσφορών

Την αισιοδοξία τους για επιτυχία της ελληνικής έκδοσης ομολόγου εκφράζουν πηγές του Reuters. Μεγάλο το ενδιαφέρον των επενδυτών για το 5ετές, με το βιβλίο προσφορών να ανοίγει την Πέμπτη. Στόχος η άντληση 2,5 δισ. ευρώ.

RTRS: Την Πέμπτη ανοίγει το βιβλίο προσφορών

Την Πέμπτη θα ξεκινήσει η έκδοση πενταετούς ομολόγου από την Αθήνα, σημειώνει το Reuters, επικαλούμενο πηγές.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο, δύο πηγές από την αγορά και μία κυβερνητική αναφέρουν ότι το βιβλίο προσφορών για την έκδοση θα ανοίξει την Πέμπτη, ενώ στόχος σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών είναι η άντληση 2,5 δισ. ευρώ. 

Η κυβερνητική πηγή σημείωσε ότι θα υπάρξει ανακοίνωση αργότερα εντός της ημέρας από τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους. 

Παράλληλα, από το πρακτορείο κάνουν λόγο για μεγάλο ενδιαφέρον από τους επενδυτές και εκφράζουν την αισιοδοξία ότι θα είναι επιτυχημένη η έκδοση. 

«Θα είναι μεγάλη επιτυχία εάν το κουπόνι στο 5ετές ομόλογο κλείσει σε επίπεδα χαμηλότερα του 5,3%», σημείωσε η πηγή του πρακτορείου στο ΥΠΟΙΚ. 

Παράγοντες της αγοράς σημείωναν ότι η κυβέρνηση στοχεύει σε επιτόκιο μικρότερο του 5% στην έκδοση. Η τρέχουσα απόδοση του ελληνικού 10ετούς είναι περίπου στο 6% σύμφωνα με το Tradeweb, σχεδόν 220 μονάδες βάσης ψηλότερα από το πορτογαλικό 10ετές. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v