Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βαριά πρόστιμα για παράνομα τυχερά παιχνίδια

Με πρόστιμα έως 700.000 ευρώ και δεκαετή φυλάκιση θα τιμωρείται όποιος διοργανώνει και διεξάγει τυχερά παιχνίδια χωρίς την απαιτούμενη άδεια, προβλέπει νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή.

Βαριά πρόστιμα για παράνομα τυχερά παιχνίδια
Βαρύτατες ποινές για όσους διοργανώνουν παράνομα τυχερά παιχνίδια και σειρά άλλων προβλέψεων για τη λειτουργία της Επιτροπής Ελέγχου και Εποπτείας Παιγνίων (ΕΕΕΠ) καθώς και για την εποχική λειτουργία καζίνο περιλαμβάνονται σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε νωρίτερα στη Βουλή.

Προβλέπεται, για παράδειγμα, πως όποιος διοργανώνει και διεξάγει τυχερά παίγνια χωρίς την απαιτούμενη άδεια, ανεξαρτήτως του τρόπου ή του μέσου διεξαγωγής, θα τιμωρείται με πρόστιμο τουλάχιστον 700.000 ευρώ και ποινή κάθειρξης τουλάχιστον 10 ετών.

Επίσης όποιος διεξάγει παράνομα παίγνια μέσω διαδικτύου θα τιμωρείται με χρηματικές ποινές από 200.000 έως και 500.000 ευρώ και με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον τριών ετών.

Συγκεκριμένα προβλέπεται:

α. Αν τα παίγνια διεξάγονται με παιγνιομηχανήματα τιμωρείται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον 3 ετών και με χρηματική ποινή από 100.000 έως 200.000 ευρώ ανά παιγνιομηχάνημα.

β. Αν τα παίγνια διεξάγονται μέσω του διαδικτύου τιμωρείται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον τριών ετών και με χρηματική ποινή από 200.000 έως και 500.000 ευρώ.

γ. Αν τα παίγνια που διεξάγονται είναι τυχερά τιμωρείται με κάθειρξη τουλάχιστον δέκα ετών και με χρηματική ποινή 700.000 ευρώ, ανεξάρτητα από τον τρόπο ή το μέσο διεξαγωγής των παιγνίων.

δ. Όποιος διοργανώνει παίγνια, χωρίς την απαιτούμενη προς τούτο άδεια, χωρίς αυτά να διεξάγονται, τιμωρείται με το 1/3 των παραπάνω ποινών».

Με το σχέδιο νόμου ρυθμίζονται και άλλες εκκρεμότητες όπως οι πηγές χρηματοδότησης της ΕΕΕΠ, ενώ αποσαφηνίζεται και το ζήτημα με τα πιστωτικά ιδρύματα με τα οποία μπορούν να συνεργάζονται οι εταιρείες διαδικτυακού στοιχηματισμού (ώστε να μην αποκλείονται όμιλοι από την Ευρωζώνη όπως προέβλεπε παλαιότερη ρύθμιση).

*Δείτε αναλυτικά το νομοσχέδιο της Βουλής εδώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v