Φέσσας: «Συνεννόηση για να μην χαθούν οι θυσίες»

Ο νέος πρόεδρος του ΣΕΒ πρότεινε μεταξύ άλλων για τη στήριξη των εργαζομένων, αλλαγή του σημερινού φορολογικού καθεστώτος για τις πρόσθετες αμοιβές (μπόνους), μείωση του μη μισθολογικού κόστους και εγκαθίδρυση του δεύτερου και τρίτου πυλώνα ασφάλισης.

Φέσσας: «Συνεννόηση για να μην χαθούν οι θυσίες»

Την ανάγκη εθνικής συνεννόησης ώστε να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις και «να μην πάνε χαμένες οι προσπάθειες μιας δύσκολης τετραετίας» επισήμανε ο νέος πρόεδρος του ΣΕΒ Θεοδ. Φέσσας κατά τη διάρκεια της απογευματινής του ομιλίας.

Όπως είπε, «εκεί όπου χρειάζεται σχέδιο, επιμονή, ρήξεις αλλά και συνθέσεις, δυσκολευόμαστε να βρούμε κοινές λύσεις». Όμως, «εδώ που φτάσαμε, η συνεννόηση είναι ο μόνος τρόπος για να πάμε μπροστά».

Ο κ. Φέσσας κατέθεσε και σειρά προτάσεων για το νέο ρόλο του ΣΕΒ, καθώς και για στήριξη της οικονομίας και των επιχειρήσεων. Υποστήριξε πως ο σύνδεσμος θέλει μια νέα Ελλάδα που θα αναπτύσσεται, θα ευημερεί και θα παράγει σε στενότερη συνεργασία με τα μέλη του ΣΕΒ, την πολιτεία και τους εργαζόμενους.

Μεταξύ των παρεμβάσεων που μπορούν να γίνουν κατά τον κ. Φέσσα για τη στήριξη των εργαζομένων είναι η αλλαγή του σημερινού φορολογικού καθεστώτος για τις πρόσθετες αμοιβές (μπόνους), η μείωση του μη μισθολογικού κόστους και η εγκαθίδρυση του δεύτερου και τρίτου πυλώνα ασφάλισης «ώστε να μπορούν οι μισθωτοί να βλέπουν το μέλλον με κάποια στοιχειώδη σιγουριά».

Ο νέος πρόεδρος του ΣΕΒ υποστήριξε πως υπάρχει πράγματι έντονο ενδιαφέρον ξένων επενδυτών για την Ελλάδα και τόνισε πως «οι ευκαιρίες υπάρχουν. Μας χτυπούν την πόρτα. Θα τις αφήσουμε να πάνε χαμένες ή θα εκμεταλλευτούμε τη συγκυρία;»

Σημειώνεται ότι στην πρωινή συνεδρίαση, ο κ. Φέσσας εξελέγη νέος πρόεδρος του ΣΕΒ για τη διετία 2014-2016.  

*Δείτε το νέο Δ.Σ. και το γενικό συμβούλιο του ΣΕΒ καθώς και ολόκληρη την ομιλία του προέδρου του ΣΕΒ, στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό".  

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v