Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιατρικό Αθηνών: Τάσεις συγκέντρωσης στην ιδιωτική υγεία

O Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών Δρ. Β. Αποστολόπουλος, προσβλέπει στην ανάπτυξη των συμπράξεων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα στο πλαίσιο των προσπαθειών της χώρας για ανάπτυξη.

Ιατρικό Αθηνών: Τάσεις συγκέντρωσης στην ιδιωτική υγεία

Τάσεις συγκέντρωσης στον ιδιωτικό τομέα υγείας της χώρας, με στοχο τις συνέργειες και τη μείωση των λειτουργικών δαπανών, διαβλέπει ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών Δρ. Β. Αποστολόπουλος, ενώ προσβλέπει στην ανάπτυξη των συμπράξεων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα στο πλαίσιο των προσπαθειών της χώρας για ανάπτυξη.

Ταυτόχρονα όμως, μεταδίδει το iatronet.gr, τονίζει πως υπό τις σημερινές συνθήκες, απειλείται η βιωσιμότητα του ιδιωτικού κλάδου υγείας, και πως η εξωστρέφεια είναι μόνο ένα από τα μέσα για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Στις παραπάνω διαπιστώσεις αναφέρθηκε χθες ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών Δρ. Β. Αποστολόπουλος κατά τη διάρκεια συνάντησης της ηγετικής ομάδας του Ομίλου με τους δημοσιογράφους του ιατρικού ρεπορτάζ, επισημαίνοντας παράλληλα ότι σε περιόδους κρίσης προκύπτουν συχνά ευκαιρίες.

Αναφερόμενος στον ευρύτερο τομέα υγείας της χώρας, ο κ. Αποστολόπουλος τόνισε την ανάγκη άμεσης εξυγίανσης και διαφάνειας και τη διαμόρφωση σαφών κανόνων και πλαισίου λειτουργίας, αφού η καθυστέρηση των ληξιπρόθεσμων, τα άδικα και οριζόντια μέτρα των rebate και clawback, που δεν συνοδεύτηκαν από αντίστοιχους ελέγχους, καθώς και η συνέχιση του καθεστώτος αδιαφάνειας στον ΕΟΠΥΥ συνθέτουν ένα εκρηκτικό μείγμα.

Στο σημείο αυτό επισήμανε ότι ο κλάδος έχει υποβάλει σχετικές προτάσεις στον ΕΟΠΥΥ, οι οποίες αν γίνουν δεκτές, τότε όχι μόνο δεν θα μπορούν να ασκούνται αθέμιτες πρακτικές, αλλά θα αποκαλυφθούν και όσες έχουν ήδη γίνει.
Όσον αφορά τον ιατρικό τουρισμό, σημείωσε ότι ήδη αποτελεί το 11% του κύκλου εργασιών του Ομίλου, όμως υπογράμμισε ότι δεν αποτελεί πανάκεια για την ανάκαμψη του κλάδου.

Αναφερόμενος στη στρατηγική του Ομίλου για την αντιμετώπιση της κρίσης, σημείωσε ότι έγιναν:

*Νέες επενδύσεις σε υποδομές, τεχνολογίες αιχμής και νέα τμήματα, οι οποίες ξεπέρασαν την τελευταία διετία τα 15 εκ. ευρώ

*Αναδιάρθρωση διοικητικής ομάδας

*Αναβάθμιση ποιότητας υπηρεσιών, η οποία επισφραγίστηκε με την ολοκλήρωση της απόκτησης των πιστοποιητικών ISO 9001-2008, TEMOS Quality in International Patient Care, TEMOS Excellence in Medical Tourism, Diplomatic Council ως "Best Hospitals Worldwide 2014"

*Διατήρηση των θέσεων εργασίας

*Εξασφάλιση μεγαλύτερης προσβασιμότητας στις υπηρεσίες του Ομίλου (σύναψη συμφωνιών με ασφαλιστικές εταιρίες, φορείς κλπ)

*Ενδυνάμωση της παρουσίας του Ομίλου διεθνώς στο χώρο του Ιατρικού Τουρισμού, με αποτέλεσμα το 11% του κύκλου εργασιών του να προέρχεται από αλλοδαπούς ασθενείς. Επίσης μέσω πρόσφατης συνεργασίας με τον Όμιλο Μουζενίδη, ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών απέκτησε πάνω από 70 σημεία πώλησης για την προσέλκυση ασθενών στις πρώην Σοβιετικές Δημοκρατίες.

*Κλιμάκωση δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, όπως το πρόγραμμα τηλεϊατρικής σε συνεργασία με τη Vodafone και η παροχή προνομίων σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v