Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eurostat: Στα «ύψη» οι τιμές των τροφίμων στην Ελλάδα

Το ύψος των τιμών των τροφίμων για την Ελλάδα διαμορφώθηκε στο 102% του κοινοτικού μέσου όρου το 2013. Την υψηλότερη αύξηση σημείωσε η Νορβηγία (177%) κι ακολουθεί η Δανία (140%). Ακριβή η Ελλάδα και στα ηλεκτρονικά είδη.

Eurostat: Στα «ύψη» οι τιμές των τροφίμων στην Ελλάδα

Πολύ υψηλές παραμένουν οι τιμές των τροφίμων στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Eurostat για τους 28 της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το ύψος των τιμών για την Ελλάδα διαμορφώθηκε στο 102% του κοινοτικού μέσου όρου το 2013. Τη μεγαλύτερη αύξηση σημείωσε η Νορβηγία (177%) κι ακολουθούν η Δανία (140%) και η Σουηδία (125%).

Ακριβή είναι η Ελλάδα και στα ηλεκτρονικά είδη καθώς τα επίπεδα τιμών βρίσκονται στο 103% του κοινοτικού μέσου όρου. Το υψηλότερο επίπεδο τιμών στον συγκεκριμένο «κλάδο» διαθέτουν η Ισλανδία (141%) αλλά και οι Δανία, Κύπρος, Μάλτα (113%).

Σε ό,τι αφορά τις τιμές σε ξενοδοχεία και εστιατόρια, η Ελλάδα κατατάσσεται στο 88% του μέσου των 28 της Ε.Ε. «Πρωταθλήτρια» στις τιμές είναι η Νορβηγία (189%), ακολουθούμενη από τη Δανία (149%).

Στον τομέα των αλκοολούχων ποτών και καπνικών προϊόντων οι τιμές στην Ελλάδα βρίσκονται στο 92% του μέσου όρου των 28 κρατών της Ε.Ε. Το χαμηλότερο επίπεδο καταγράφεται σε Πολωνία και Λιθουανία (73%).

Σύμφωνα με τη Eurostat στον κλάδο του ρουχισμού το ύψος των τιμών στην Ελλάδα κυμάνθηκε πέρυσι στο 94% του κοινοτικού μέσου όρου.

Συνολικά το επίπεδο τιμών στην Ελλάδα το 2013 για καταναλωτικά αγαθά και υπηρεσίες διαμορφώθηκε στο 89% του μέσου όρου των κρατών της Ε.Ε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v