Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τσίπρας: Νομοθετικό «έκτρωμα» το ν/σ για αιγιαλό

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι το νομοσχέδιο περιγράφει «με τον πιο απεχθή τρόπο την πολιτική του πλιάτσικου, τη πολιτική της πειρατείας σε βάρος της χώρας μας». Εξαπέλυσε νέα επίθεση σε Σαμαρά και Βενιζέλο.

Τσίπρας: Νομοθετικό «έκτρωμα» το ν/σ για αιγιαλό
Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο Αλέξης Τσίπρας με αφορμή το νομοσχέδιο για τον αιγιαλό και τις ακτές, το οποίο χαρακτήρισε «νομοθετικό έκτρωμα» και «τερατούργημα».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι το νομοσχέδιο περιγράφει «με τον πιο απεχθή τρόπο την πολιτική του πλιάτσικου, τη πολιτική της πειρατείας σε βάρος της χώρας μας, στις ορέξεις των πιο αρπακτικών κύκλων του διεθνούς κεφαλαίου». Επιπλέον κατηγόρησε τον Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο ότι μιλούν πολύ για ανάπτυξη, «αλλά κατανοούν την ανάπτυξη ως παράδοση σε κερδοσκόπους και τζογαδόρους χωρών και ψυχών».

«Μετά την απόφασή τους να παραβιάσουν το Σύνταγμα και τον κανονισμό της Βουλής προκειμένου να αποτρέψουν τη συζήτηση για δημοψήφισμα για την ιδιωτικοποίηση της μικρής ΔΕΗ, δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία για τις προθέσεις τους. Δεν θα διστάσουν να συρρικνώσουν τη δημοκρατία, να παραβιάσουν το Σύνταγμα, να εκφυλίσουν ακόμα και την ίδια τη κοινοβουλευτική διαδικασία» τόνισε ο Αλ΄ςξης Τσίπρας και συνέχισε: «Εκπροσωπούν έναν κοινωνικό, οικονομικό και εθνικό εφιάλτη δίχως τέλος. Αυτή είναι δυστυχώς η αλήθεια. Και είναι καθήκον μας να τους σταματήσουμε. αι μπορούμε να τους σταματήσουμε»

Ο Αλέξης Τσίπρας χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα στην ομιλία του, η οποία άνοιξε τις εργασίες της ανοιχτής συνάντησης διαλόγου και συντονισμού κοινωνικών οργανώσεων και δικτύων, επιστημονικών φορέων, εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης, πολιτικών δυνάμεων και κομμάτων για τις ακτές και τον αιγιαλό.

«Το μαύρο νομοσχέδιο που ετοιμάζεται να περάσει η συγκυβέρνηση από το θερινό τμήμα της Βουλής δεν κάνει τίποτε άλλο από το να ξεπουλάει την ομορφιά, την ψυχή, τον πολιτισμό, την προοπτική της πατρίδας μας» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και εξήγησε ότι με το νομοσχέδιο «υπονομεύεται σε πρωτόγνωρο βαθμό το μέγεθος, το καθεστώς και ο χαρακτήρας της δημόσιας περιουσίας, αλλά και ευρύτερα η φύση, οι παραδόσεις και το μέλλον της χώρας».

Παράλληλα στάθηκε στα εξής σημεία του νομοσχεδίου και σχολίασε ότι:

• Όση έκταση θέλει κανείς θα την εκμεταλλεύεται, χωρίς όρια.
• Όση και όποια έκταση θέλει κανείς θα την αποκόπτει απ' την κοινή χρήση, καταργώντας έτσι την ελεύθερη και ακώλυτη πρόσβασης στις ακτές.
• Όπου δεν περισσεύει ικανή έκταση παράκτια ή παρόχθια προς εκμετάλλευση, θα επιτρέπεται το μπάζωμα της θάλασσας ώστε να μεγαλώσει το οικόπεδο. Το μπάζωμα θα μετριέται με τα κρεβάτια!
• Ο καθορισμός παραλίας δεν θα είναι υποχρεωτικός, δεν θα γίνεται αυτεπάγγελτα, ούτε θα έχει κάποιες ελάχιστες διαστάσεις.
• Οποιοδήποτε τετελεσμένο στον χώρο από πλευράς δόμησης, όχι απλώς θα νομιμοποιείται, αλλά θα αναγνωρίζεται και ως όριο που κατισχύει της οριοθέτησης του αιγιαλού.
•Και να σκεφτεί κανείς ότι η έως τώρα κύρωση γραμμής αιγιαλού καλύπτει μόλις το 8% της ακτογραμμής των 15.000 χλμ.

Επιπλέον είπε ότι το διακύβευμα είναι τόσο κρίσιμο και η πολιτική της συγκυβέρνησης τόσο απροκάλυπτα καταστροφική, ώστε να μην αφήνει περιθώρια για δεύτερες σκέψεις και προανήγγειλε ότι ο αγώνας του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα σταματήσει στη Βουλή. «Ακόμα κι αν το νομοσχέδιο περάσει, θα μας βρει μπροστά του κάθε «επενδυτής» που θα επιχειρήσει να φράξει, να μπαζώσει, να καταστρέψει και το πιο μικρό τμήμα της πατρίδας μας. Έννοια σας και ξέρουμε πως» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Από τις Σκουριές ως το Ελληνικό, από τη Λευκίμμη ως την Κερατέα, από τη προστασία των δασών μέχρι τη προστασία των πάρκων στις πόλεις μας, ξέρουμε τον τρόπο. Ξέρουμε να δίνουμε τις μάχες για να προστατέψουμε το περιβάλλον, αυτό δηλαδή που μας δάνεισαν οι επόμενες γενιές, για να τους το παραδώσουμε ακέραιο» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v