Βενιζέλος: Να γίνει αποδεκτή η αιγυπτιακή πρόταση για τη Γάζα

Είναι η μόνη λύση που μπορεί να οδηγήσει σε άμεση κατάπαυση του πυρός, υποστηρίζει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Βενιζέλος: Να γίνει αποδεκτή η αιγυπτιακή πρόταση για τη Γάζα

Στο συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που συνεδριάζει σήμερα στις Βρυξέλλες μετέχει ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Αντικείμενο οι εξελίξεις σε Γάζα και Ουκρανία. 

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης βασικός στόχος της ΕΕ είναι να συμβάλει ώστε να γίνει αποδεκτή η αιγυπτιακή πρόταση για κατάπαυση του πυρός.

Όπως είπε ο κος Βενιζέλος προσερχόμενος στη συνεδρίαση «όπως είναι αναμενόμενο, θα εστιάσουμε σήμερα στην κατάσταση στη Γάζα. Θα πρέπει να επικεντρώσουμε τις προσπάθειές μας στην αποδοχή της αιγυπτιακής πρότασης, της αιγυπτιακής πρωτοβουλίας. Υποστηρίξαμε την πρωτοβουλία αυτή από την αρχή, ως τη μόνη λύση που μπορεί να οδηγήσει σε άμεση κατάπαυση του πυρός στην περιοχή.

Το άλλο κύριο θέμα είναι η Ουκρανία και η αεροπορική τραγωδία στα ανατολικά σύνορα της χώρας. Το σημείο – κλειδί εδώ είναι η πλήρης εφαρμογή της Απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του Ο.Η.Ε. Πρέπει να σεβαστούμε τα αθώα θύματα. Επαναλαμβάνω, λοιπόν, ότι το στοιχείο – κλειδί για τη διεθνή κοινότητα είναι η εφαρμογή της Απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v