Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Pimco: Αυξάνει επενδύσεις σε ελληνικά ομόλογα

Ο Bill Gross ανεβάζει κατά 50% το στοίχημα στον ευρωπαϊκό Νότο. Νέες τοποθετήσεις σε ελληνικά ομόλογα και έντοκα γραμμάτια καθώς το Total Return Fund της Pimco ποντάρει σε τίτλους υψηλών αποδόσεων.

Pimco: Αυξάνει επενδύσεις σε ελληνικά ομόλογα

Στροφή σε τίτλους υψηλής απόδοσης πραγματοποίησε το επενδυτικό ταμείο του Bill Gross, του ισχυρού άνδρα της αγοράς ομολόγων. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση για τις τοποθετήσεις δευτέρου τριμήνου, το Total Return Fund της Pimco προχώρησε σε ρευστοποίηση σχεδόν όλων των τοποθετήσεων σε αμερικανικά Treasuries, επιλέγοντας τίτλους Βραζιλίας, Ισπανίας, Ιταλίας αλλά και Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, η Total Return αύξησε τις τοποθετήσεις της σε ευρωπαϊκούς κρατικούς τίτλους περισσότερο από 50% το δεύτερο τρίμηνο του έτους. Η επένδυση σε ελληνικά ομόλογα αυξήθηκε κατά 121 εκατ. δολ., σε ισπανικά κατά 4,9 δισ. δολ. και σε ιταλικά ομόλογα κατά 6,1 δισ. δολ.

Επίσης, αυξήθηκαν οι τοποθετήσεις σε ελληνικά έντοκα γραμμάτια κατά 606 εκατ. δολ., μέσω ενός ειδικού fund διαχείρισης ρευστότητας που τοποθετείται σε βραχυπρόθεσμους τίτλους. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v