Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

BofA: Αυξάνονται τα πολιτικά ρίσκα στην Ελλάδα

Η προεδρική εκλογή στις αρχές Φεβρουαρίου είναι αρκετά πιθανό να πυροδοτήσει εθνικές εκλογές, γεγονός που θα οδηγήσει σε νέα κυβέρνηση υπό τον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, σημειώνει η Bank of America - Merrill Lynch.

BofA: Αυξάνονται τα πολιτικά ρίσκα στην Ελλάδα

Το εύθραυστο πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα αποτελεί και το βασικό ρίσκο για τη χώρα, τονίζει η Bank of America – Merrill Lynch σε έκθεσή της.

Όπως σημειώνει, η προεδρική εκλογή στις αρχές Φεβρουαρίου είναι αρκετά πιθανό να πυροδοτήσει εθνικές εκλογές, οδηγώντας σε νέα κυβέρνηση υπό τον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις.

Στην παρούσα φάση, η κυβέρνηση αναζητά ένα πρόσωπο ευρείας αποδοχής, ευελπιστώντας σε στήριξη από ανεξάρτητους βουλευτές και μικρότερα κόμματα.

Σε περίπτωση εθνικών εκλογών, ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να επικρατήσει με βάση τις δημοσκοπήσεις, αλλά δεν θα μπορέσει να σχηματίσει κυβέρνηση. Σε περίπτωση που δεν καταστεί εφικτή μια κυβέρνηση συνασπισμού, θα ακολουθήσει δεύτερη εκλογική αναμέτρηση, αυξάνοντας την πολιτική αβεβαιότητα και καθυστερώντας τις μεταρρυθμίσεις.

Ένας συνασπισμός υπό τον ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζει ο οίκος, θα πυροδοτήσει ανησυχίες στην ελληνική αγορά, καθώς θα τεθεί σε κίνδυνο το πρόγραμμα του ΔΝΤ.

Από την άλλη, εάν ο ΣΥΡΙΖΑ κινηθεί από τα Αριστερά προς το Κέντρο μετά τον σχηματισμό κυβέρνησης, η εσωτερική αντιπολίτευση αναμένεται να φέρει τη νέα κυβέρνηση σε αδύναμη θέση, καταλήγει η BofA.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v