Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μηταράκης: Στα 200 εκατ. η αξία των ακινήτων μέσω "Χρυσής Βίζας"

Μέχρι την 30η Σεπτεμβρίου είχαν εκδοθεί 436 άδειες παραμονής ενώ στη διαδικασία έκδοσης είναι άλλες 83. Οι περισσότεροι αλλοδαποί που έλαβαν άδεια είναι Ρώσοι και ακολουθούν οι Κινέζοι και οι Αιγύπτιοι.

Μηταράκης: Στα 200 εκατ. η αξία των ακινήτων μέσω Χρυσής Βίζας

Στα επίπεδα των 200 εκατ. ευρώ κινείται η συνολική αξία των κατοικιών που πωλήθηκαν μέσω του θεσμού της "Χρυσής Βίζας" όπως υποστήριξε σήμερα ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης κατά τη διάρκεια του συνεδρίου Prodexpo.

Με βάση τα στοιχεία του υπουργείου Ανάπτυξης μέχρι 30 Σεπτεμβρίου έχουν εκδοθεί 436 άδειες παραμονής ενώ στη διαδικασία έκδοσης είναι άλλες 83.

Από τους 436 οι 185 Ρώσοι οι 119 Κινέζοι και 33 Αιγύπτιοι. Στα στοιχεία του υπουργείου δεν ξεκαθαρίζεται, βεβαίως, ποιοι από τους συγκεκριμένους αγοραστές κατείχαν ήδη ακίνητο στην Ελλάδα και επωφελούνται τώρα από τη ρύθμιση της πενταετούς άδειας παραμονής για συναλλαγές ακινήτων αξίας άνω των 250.000 ευρώ.

Το πρόγραμμα της ελληνικής κυβέρνησης προβλέπει πως αγοραστές ακινήτων και μέλη της οικογένειάς τους εξασφαλίζουν πενταετή άδεια παραμονής στην Ελλάδα αν επενδύσουν σε ακίνητο αξίας άνω των 250.000 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v