Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εισαγγελική έρευνα για τις «καταγγελίες» Σκουρλέτη περί χρηματισμού

Νέα πολιτική κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν οι δηλώσεις Σκουρλέτη για χρηματισμό βουλευτών. Ο Σαμαράς κατηγόρησε τον Τσίπρα ως υποκινητή πολιτικής ανωμαλίας, ενώ δήλωση έκανε και ο Ε. Βενιζέλος. Επείγουσα προκαταρκτική έρευνα διέταξε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Εισαγγελική έρευνα για τις «καταγγελίες» Σκουρλέτη περί χρηματισμού

Την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη προκάλεσαν οι δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρλέτη ο οποίος κατα την διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής άφησε υπονοούμενα για χρηματισμό βουλευτών προκειμένου να ψηφίσουν τον πρόεδρο της δημοκρατίας που θα προταθεί.

Η κ. Κουτζαμάνη διεταξε την διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής έρευνας προκειμένου να διαπιστωθεί έαν έχει τελεστεί το αδίκημα της δωροδοκίας βουλευτή.

Η εντολή της προκαταρκτικής έρευνας δόθηκε στον προϊστάμενο του Εφετείου Αθηνών Παναγιώτη Καραγιάννη, ο οποίος με την σειρά του θα την αναθέσει σε αντεισαγγελέα Εφετών.

Σαμαράς: Υποκινητής πολιτικής ανωμαλίας ο Τσίπρας

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός προέβη σε σχετική δήλωση αναφορικά με το θέμα τονίζοντας: "Χαιρετίζω την παρέμβαση των Δικαστικών Αρχών για τα άθλια υπονοούμενα του ΣΥΡΙΖΑ περί χρηματισμού Βουλευτών.

Μόλις προχθές, είχα καταγγείλει τον κ. Τσίπρα στη Βουλή, για πρωτοφανή απόπειρα τρομοκράτησης του φρονήματος και σπίλωσης της συνείδησης όσων βουλευτών θα ψηφίσουν τον επόμενο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας"

"Καλώ τον κ. Τσίπρα να τεκμηριώσει αμέσως τις καταγγελίες του με ονόματα και στοιχεία.
Διαφορετικά, αποκαλύπτεται ως παράγοντας αποσταθεροποίησης και υποκινητής πολιτικής ανωμαλίας, σε κρίσιμες για τον τόπο στιγμές", ανέφερε ο Α. Σαμαράς.

Θεσμική αθλιότητα καταγγέλει ο Βενιζέλος

Σε σχετική δήλωση προέβη και ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος υποστήριξε: "Η δικονομικά και θεσμικά επιβεβλημένη προκαταρκτική εξέταση που διέταξε η κα Εισαγγελέας του Α.Π. θα αποκαλύψει το μέγεθος της θεσμικής αθλιότητας εκείνων που δεν διστάζουν μπροστά σε τίποτα προκειμένου να κρατήσουν ζωντανή τη στρατηγική της εφόδου για την ποθητή κατάληψη της εξουσίας".

"Τώρα οποίος έχει να πει οτιδήποτε ας το πει. Αλλιώς ας πάψει να δηλητηριάζει το δημόσιο βίο και κυρίως ας πάψει να εκδηλώνει την πρόωρη αλαζονεία του με εκβιασμούς, απειλές και συκοφαντίες.

Ισχύουν δυστυχώς απολύτως όσα είπα στη παρέμβασή μου, στη τελευταία φάση της συζήτησης, στη Βουλή, την περασμένη Παρασκευή το βράδυ".

ΣΥΡΙΖΑ: Η δικαιοσύνη θα ρίξει άπλετο φως στην υπόθεση

Από την πλευρά του το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε: "Ευελπιστούμε πως η ετεροχρονισμένη εισαγγελική έρευνα θα ρίξει άπλετο φως στην υπόθεση. Θεωρούμε πως ο πρωθυπουργός θα γίνει αρωγός της ανεξάρτητης δικαιοσύνης, έτσι ώστε να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση".

Οι δηλώσεις Σκουρλέτη

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σκουρλέτης, σε τηλεοπτική εκπομπή επικαλούμενος Κυριακάτικο δημοσίευμα (Kontranews) ανέφερε, μεταξύ των άλλων, τα εξής: «Εγώ διάβασα σε μια κυριακάτικη εφημερίδα ότι υπάρχουν κάποιοι φίλοι σας επιχειρηματίες οι οποίοι έχουν βγάλει κουμπαρά υπέρ αυτού του σκοπού. Για να μαζέψουν τους 180. Έτσι διάβασα».

Η αναφορά αυτή του κ. Σκουρλέτη προκάλεσε την έντονη αντίδραση του υφυπουργού Ανάπτυξης Γεράσιμου Γιακουμάτου, ο οποίος ήταν παρών στο τηλεοπτικό στούντιο του Mega και έκανε λόγο για «πολιτική αγυρτεία».

Εξάλλου, ο διευθυντής του γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, σε συνέντευξή του στον «Βήμα FM» είπε για το θέμα:

«Ο κ. Σκουρλέτης έκανε μια αναφορά πάνω σε ένα δημοσίευμα, το οποίο νομίζω ότι έχει και αυτό την αξία του. Δεν έχω να σχολιάσω κάτι άλλο, διότι ήταν πάρα πολύ ακριβής και μελετημένη η τοποθέτησή του. Κινήθηκε όπως θα έπρεπε και έχει την απόλυτη στήριξή μας πάνω σ' αυτή την αποστροφή».

Βούλτεψη: Συνεχίζεται η αθλιότητα

«Αθλιότητα» χαρακτήρισε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, τη δήλωση του κ. Σκουρλέτη.

«Ο κ. Σκουρλέτης συνέχισε την αθλιότητα Τσίπρα. Τους παραδίδουμε στην περιφρόνηση του ελληνικού λαού», τόνισε η κ. Βούλτεψη για να προσθέσει:

«Τους παραδίδουμε στην περιφρόνηση του ελληνικού λαού", τόνισε και ξεκαθάρισε ότι οι Έλληνες βουλευτές ούτε εκβιάζονται από τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε εξαγοράζονται από κανέναν. Και ο τελευταίος Έλληνας πια έμαθε ότι ο "κουμπαράς" του ΣΥΡΙΖΑ είναι γεμάτος μόνο με ψεύδη, συκοφαντίες και ύποπτες καταγγελίες».


Κόντρα Σκουρλέτη-Γιακουμάτου από Enikos_gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v