Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΤΧΣ: Το Γενάρη επιστρέφουν τα κεφάλαια οι υπό εκκαθάριση τράπεζες

Μετά τις σχετικές αποφάσεις διανομής από την ΤτΕ θα ακολουθήσει η κατάθεση των χρημάτων εντός του Ιανουαρίου. Οι συγκεκριμένες τράπεζες επέστρεψαν τη διετία 2013-14 συνολικά 277 εκατ. Επιστροφή κεφαλαίων υπήρξε στο ΤΕΚΕ από Proton και TBank.

ΤΧΣ: Το Γενάρη επιστρέφουν τα κεφάλαια οι υπό εκκαθάριση τράπεζες

Βγήκαν οι αποφάσεις της Επιτροπής Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων της ΤτΕ βάσει των οποίων οι υπό ειδική εκκαθάριση τράπεζες θα επιστρέψουν στο ΤΧΣ μέρος των κεφαλαίων που έχουν ανακτήσει.

Στο θέμα έχει αναφερθεί το Euro2day.gr και όπως όλα δείχνουν η επιστροφή κεφαλαίων εισέρχεται στην τελική ευθεία καθώς μετά τις σχετικές αποφάσεις διανομής από την ΤτΕ θα ακολουθήσει η κατάθεση των χρημάτων εντός Ιανουαρίου.

Οι υπό εκκαθάριση τράπεζες επέστρεψαν τη διετία 2013-14 συνολικά 277 εκατ. ευρώ, ενώ επιστροφή κεφαλαίων υπήρξε και στο ΤΕΚΕ από τις Proton και TBank που είχαν πάρει κεφάλαια από το Ταμείο Εγγυοδοσίας.

Το ΤΧΣ αναπληρώνοντας και το Ταμείο Εγγυοδοσίας κατέβαλε για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού έξι συνεταιριστικών και έξι εμπορικών τραπεζών το ποσό των 13,5 δισ. ευρώ.

Ως τις 30 Ιουνίου 2014 έχει ήδη διαγράψει απαιτήσεις ύψους 10,4 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΤΧΣ στο μέλλον θα ανακτηθούν πρόσθετα κεφάλαια ύψους 2,8 δισ. ευρώ, ανεβάζοντας έτσι στα 3,1 δισ. ευρώ τις εισπράξεις από τις ειδικές εκκαθαρίσεις.

Πρόκειται για φιλόδοξο στόχο καθώς το Ταμείο επιδιώκει να ανακτήσει το 22% των κεφαλαίων που έβαλε στις υπό ειδική εκκαθάριση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v