Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παραιτείται ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ

Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Δημήτρης Κοντός έθεσε προφορικά την παραίτησή του στη διάθεση του κ. Κουρουμπλή. Οι δύο άνδρες συναντώνται το βράδυ της Πέμπτης.

Παραιτείται ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ

Εβδομάδα ανακοινώσεων νέων προσώπων στο χώρο της Υγείας, θα είναι η ερχόμενη.

Ο γενικός γραμματέας Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης και η γενική γραμματέας Δημόσιας Υγείας Χριστίνα Παπανικολάου έχουν ήδη υποβάλει τις παραιτήσεις τους στον νέο υπουργό.

Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Δημήτρης Κοντός έθεσε προφορικά την παραίτησή του στη διάθεση του κ. Κουρουμπλή.

Όπως μεταδίδει το iatronet.gr, οι δύο άνδρες συναντώνται το βράδυ της Πέμπτης. Ο κ. Κοντός αναμένεται να παραδώσει στον υπουργό φάκελο με στοιχεία για τον ΕΟΠΥΥ και την παραίτησή του.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθούν από το γραφείο του πρωθυπουργού τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τις συγκεκριμένες θέσεις.

Το πιο πιθανό "σενάριο" είναι να αναλάβει γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας ο Γιάννης Μπασκόζος, αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ).

Ο κ. Μπασκόζος είναι ένα από τα πλέον δραστήρια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στον χώρο της Υγείας, αλλά δεν κατόρθωσε να εκλεγεί στη Β' Αθηνών.

Για τη θέση του προέδρου του ΕΟΠΥΥ, ακούγεται το όνομα του χειρουργού Οδυσσέα Βουδούρη, ενώ γενικός γραμματέας Υγείας αναμένεται να αναλάβει ο παλαιός συνεργάτης του κ. Κουρουμπλή, Σπύρος Κοκκινάκης.

Βαρνάβας

Δεν φαίνεται να αναλαμβάνει πολιτική θέση ο πολύ δραστήριος συνδικαλιστής Δημήτρης Βαρνάβας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ). Την απόφαση πήρε ο ίδιος.

Το επόμενο διάστημα, θα υπάρξουν πολλές αλλαγές προσώπων στο χώρο της Υγείας.

Ο κ. Κουρουμπλής έχει ζητήσει από τους επικεφαλής οργανισμών απολογιστικές εκθέσεις, ενώ – όπως ανέφερε την Τετάρτη – θα ζητήσει "πολλές παραιτήσεις".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v