Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κομισιόν: Χαμηλή προσδοκία για συμφωνία αυτή την εβδομάδα

Διεξάγονται εντατικές συζητήσεις με την Ελλάδα, σημειώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Δεν βλέπει τελική συμφωνία αυτή την εβδομάδα η εκπρόσωπος της Κομισιόν.

Κομισιόν: Χαμηλή προσδοκία για συμφωνία αυτή την εβδομάδα

Εντατικές διαπραγματεύσεις διεξάγονται με την Ελλάδα τόνισε σήμερα εκπρόσωπος της Κομισιόν, όπως μεταδίδει το Reuters. Ωστόσο όπως σημειώνεται είναι χαμηλές οι προσδοκίες για την επίτευξη οριστικής συμφωνίας αυτή την εβδομάδα. 

«Το Eurogroup και η Σύνοδος Κορυφής είναι τα επόμενα βήματα αλλά προς το παρόν έχουμε χαμηλές προσδοκίες ότι οποιαδήποτε τελική συμφωνία να υπάρξει αύριο ή στην Σύνοδο Κορυφής». Προσέθεσε ότι «Φυσικά πολύ εντατικές επαφές βρίσκονται σε εξέλιξη μεταξύ του επικεφαλής της Κομισιόν και του Ελληνα πρωθυπουργού και άλλους 'παίκτες' που εμπλέκονται στην ευρωζώνη (...) αλλά έως τώρα όλες αυτές οι επαφές δεν ήταν πολύ αποδοτικές».

Η εκπρόσωπος υπογράμμισε επίσης ότι δεν υπάρχει στην παρούσα φάση σχέδιο Γιούνκερ για την Ελλάδα σε εξέλιξη. Από όλες τις πλευρές όμως, ως η πλέον κομβική ημερομηνία οριοθετείται η 16 Φεβρουαρίου, οπότε θα διεξαχθεί το τακτικό Eurogroup.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v