Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΥΠΟΙΚ: Είμαστε θετικοί όσον αφορά την Cosco, όχι την πώληση του ΟΛΠ

Η θέση του υπουργείου είναι θετική ως προς την υπάρχουσα σύμβαση με την Cosco και "ουδεμία αναφορά" έχει γίνει στο θέμα της πώλησης του 67,7% του ΟΛΠ υποστηρίζουν στο υπουργείο Οικονομικών.

ΥΠΟΙΚ: Είμαστε θετικοί όσον αφορά την Cosco, όχι την πώληση του ΟΛΠ

Με αφορμή δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία η κυβερνητική πρόταση προς τους δανειστές περιλαμβάνει συνέχιση των ιδιωτικοποιήσεων, μεταξύ των οποίων και του διαγωνισμού πώλησης του 67,7% των μετοχών του ΟΛΠ, το υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία υποστηρίζει πως βλέπει θετικά την υφιστάμενη σύμβαση με την κινεζική Cosco. Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται πως δεν έχει γίνει καμία αναφορά για την τύχη του διαγωνισμού πώλησης του 67,7% των μετοχών του OΛΠ που βρίσκεται σε εξέλιξη από το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ).

Υπενθυμίζεται πως ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Θ. Δρίτσας είχε ανακοινώσει πως ο διαγωνισμός πώλησης του OΛΠ θα σταματήσει, ενώ την ίδια τύχη θα έχει και ο διαγωνισμός για τον ΟΛΘ.

Ακολούθησε παρέμβαση της κινεζικής πλευράς η οποία διέρρευσε πως εξακολουθεί να ενδιαφέρεται για την πλειοψηφία των μετοχών του OΛΠ και πως το λιμάνι μπορεί να αναπτυχθεί μόνο ως ενιαίο σύνολο.

Αλλά και η δανέζικη APM Terminals, μέλος του ναυτιλιακού κολοσσού Maersk, έχει υποστηρίξει πως ενδιαφέρεται για τον OΛΠ και προτίθεται να καταθέσει προσφορά, αν προχωρήσει ο διαγωνισμός.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v