Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φλαμπουράρης: Δεν θα ανατρέψουμε ιδιωτικοποιήσεις που υπογράφηκαν

Η συμφωνία για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια θα επανεξεταστεί δήλωσε ο Αλέκος Φλαμπουράρης. Τόνισε ωστόσο πως η κυβέρνηση δεν θα ανατρέψει συμφωνίες για τις οποίες έχουν μπει οι υπογραφές. Οι κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης.

Φλαμπουράρης: Δεν θα ανατρέψουμε ιδιωτικοποιήσεις που υπογράφηκαν
H Ελλάδα θα επανεξετάσει το deal για την πώληση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων δήλωσε ο Αλέκος Φλαμπουράρης στην εκπομπή Mega Σαββατοκύριακο.

Η συμφωνία δεν έχει υπογραφεί, Έχουμε δηλώσει ότι θα σταματήσει και θα την επαναξετάσουμε σημείωσε ο υπουργός επικρατείας.

«Για εμάς τα αεροδρόμια δεν είναι ένα πακέτο, όπως έκαναν οι άλλοι. Μπορεί σε κάποιο να επιλεγεί μια σύμπραξη ιδιώτη με το δήμο, αλλού να είναι μόνο ιδιώτης, θα το δούμε», υπογράμμισε.

O υπουργός Επικρατείας τόνισε ακόμη πως ότι έχει συμβασιοποιηθεί η πρόθεση η δική μας δεν είναι να το διαλύσουμε, «εκτός αν είναι πολύ ακραίο».

«Η πρόθεσή μας είναι μέσα από συζήτηση να αναθεωρήσουμε συμβάσεις, με τη θέληση του συμβασιούχου, βασιζόμενοι σε δύο άξονες, να υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα του δημοσίου το δυνατόν καλύτερα και να μην θίγονται οι εργασιακές σχέσεις», τόνισε ο υπουργός.

Ο ίδιος περιέγραψε τις κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση της Δευτέρας.

Αναφερόμενος στις συζητήσεις των Ελλήνων και Ευρωπαίων εμπειρογνωμόνων, είπε πως μέχρι χθες το βράδυ η εικόνα της ελληνικής κυβέρνησης ήταν πως εξελίσσονταν καλά, πρόσθεσε όμως ότι κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει μια αίσια κατάληξη. Τονίζοντας ποιες είναι οι κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης ο κ. Φλαμπουράρης είπε:

"Στη νέα συμφωνία θα μπουν οι βασικές αρχές του προγράμματος, το οποίο ψήφισε ο ελληνικός λαός. Πρώτη βασική αρχή είναι η ανάγκη εξυπηρέτησης της ανθρωπιστικής κρίσης. Δηλαδή δεν μπορεί κανείς να αρνηθεί ότι στην Ελλάδα του 2015 ένα πρόγραμμα που δεν είναι σπατάλης και παροχών αλλά λύνει το πρόβλημα ζωής και θανάτου σε χιλιάδες ανθρώπου. Για εμάς είναι αδιαπραγμάτευτο. Το έχουμε κοστολογήσει και έχουμε βρει και τις πηγές.

Ο δεύτερος μεγάλος άξονας της πολιτικής μας, είναι ότι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε μια πολιτική που συνεχώς αναπαράγει την ύφεση. Τρίτο δεν μπορεί να μειωθεί περαιτέρω το εισόδημα των εργαζομένων και να κλείνουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις".

Ο κ. Φλαμπουράτης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξει και περαιτέρω διαπραγμάτευση αν δεν βρεθεί λύση την Δευτέρα στο Eurogroup και τόνισε:

"Όλα συνεχίζονται. Θα γίνει τη Δευτέρα το Eurogroup δεν ξέρω αν θα κλείσει τη Δευτέρα ή θα πάμε σε άλλο Eurogroup ή Συμβούλιο Κορυφής για την Ελλάδα. Εμείς πιστεύουμε ότι θα κλείσει την Δευτέρα αλλά σε περίπτωση που δεν κλείσει γιατί να μην κάνουμε μια κίνηση. Νομίζω θα τη θέλουν όλοι ώστε να κλείσει".

Ο υπουργός επικρατείας σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «Αγορά» δήλωσε πως «το ενδεχόμενο ρήξης, με τους Ευρωπαίους εταίρους είναι μηδαμινό, αν όχι ανύπαρκτο» προβλέποντας ότι θα υπάρξει συμφωνία το αργότερο έως το τέλος του μήνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v