Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

BBG: Αίτημα τραπεζιτών για αύξηση του ορίου ELA

Οι εκροές καταθέσεων αυξήθηκαν μετά την βίαιη κατάρρευση των διαπραγματεύσεων στο Eurogroup το βράδυ της Δευτέρας, ανέφεραν στο Bloomberg τραπεζικές πηγές. Στην Φρανκφούρτη ο Γιάννης Στουρνάρας.

BBG: Αίτημα τραπεζιτών για αύξηση του ορίου ELA

Οι ελληνικές τράπεζες πιέζουν τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα, να διεκδικήσει επιπρόσθετη έκτακτη ρευστότητα καθώς επιταχύνονται οι εκροές καταθέσεων, σύμφωνα με τρεις καλά πληροφορημένες πηγές του Bloomberg.

Οι εκροές αυξήθηκαν μετά την βίαιη κατάρρευση των διαπραγματεύσεων στο Eurogroup το βράδυ της Δευτέρας, ανέφεραν τα πρόσωπα, που δεν θέλησαν να κατονομαστούν.

Το όριο της έκτακτης ρευστότητας στην οποία έχουν πρόσβαση οι ελληνικές τράπεζες βρίσκεται αυτήν την στιγμή στα 65 δισ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι ο κ. Στουρνάρας βρίσκεται ήδη στην Φρανκφούρτη.

Εκπρόσωπος της Τράπεζας της Ελλάδας αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο. 

Αναλυτές της Barclays εκτιμούν πως η ΕΚΤ θα προσφέρει έκτακτη ρευστότητα στις ελληνικές τράπεζες για όσο καιρό υπάρχει το ενδεχόμενο να υπάρξει μια συμφωνία παράτασης του προγράμματος διάσωσης μεταξύ Ελλάδας και δανειστών.

Αν οι ελληνικές αρχές δεν δεχτούν την πρόταση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης αυτήν την εβδομάδα, η γραμμή του ELA για τις ελληνικές τράπεζες θα κλείσει, γράφουν σε σημείωμα προς πελάτες οι Antonio Garcia Pascual και Thomas Harjes.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v