Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εξι ενδιαφερόμενοι για έργο ΣΔΙΤ της ΚΕΔ

Υποβλήθηκαν σήμερα από έξι υποψήφιους οι αιτήσεις Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος της Α’ Φάσης του Δημόσιου Διεθνούς Διαγωνισμού με Κλειστή Διαδικασία για την επιλογή Ιδιωτικού Φορέα Σύμπραξης για το Έργο ”Μελέτη, Κατασκευή, Χρηματοδότηση και Τεχνική Διαχείριση επτά (7) Πυροσβεστικών Σταθμών και Υπηρεσιών του Πυροσβεστικού Σώματος με ΣΔΙΤ”.

Εξι ενδιαφερόμενοι για έργο ΣΔΙΤ της ΚΕΔ
Υποβλήθηκαν σήμερα οι αιτήσεις Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος της Α’ Φάσης του Δημόσιου Διεθνούς Διαγωνισμού με Κλειστή Διαδικασία για την επιλογή Ιδιωτικού Φορέα Σύμπραξης για το Έργο ”Μελέτη, Κατασκευή, Χρηματοδότηση και Τεχνική Διαχείριση επτά (7) Πυροσβεστικών Σταθμών και Υπηρεσιών του Πυροσβεστικού Σώματος με ΣΔΙΤ”.

Αιτήσεις Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος υποβλήθηκαν από έξι (6) Υποψηφίους και συγκεκριμένα τις παρακάτω Εταιρείες ή Ενώσεις:

1. ΒΙΟΤΕΡ

2. ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΔΟΜΙΚΗ ΤΕΒ-VINCI CONCESSIONS

3. J&P ΑΒΑΞ

4. ΔHM-ΕΡ

5. ΓΑΝΤΖΟΥΛΑΣ ΑΤΕΕ – ΚΟΥΡΤΙΔΗΣ

6. ΕΝΩΣΗ INNISFREE – ΕΔΡΑΣΗ ΨΑΛΛΙΔΑΣ - ΕΛΕΡΓΟ - ΕΡΕΤΒΟ - ΚΛΕΑΡΧΟΣ Γ. ΡΟΥΤΣΗΣ – ΝΟΣΤΟΣ

Ο σημερινός διαγωνισμός με την ευρεία συμμετοχή εταιρειών εντάσσεται στο πλαίσιο των σχεδιασμών του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης για την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών του Πυροσβεστικού Σώματος, την αναβάθμιση των εγκαταστάσεών του και την επιτάχυνση του στεγαστικού του προγράμματος.

Περιλαμβάνει τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες στην Αλεξανδρούπολη, στη Βέροια, στη Λευκάδα, στα Γιαννιτσά, στο Μεσολόγγι, στους Γαργαλιάνους, καθώς και στον 1ο Πυροσβεστικό Σταθμό Θεσσαλονίκης.

Οι κτιριακές υποδομές έχουν συνολική επιφάνεια 9.770 τ.μ. και το σύνολο του προσωπικού που θα στεγάσουν ανέρχεται σε 470 άτομα.

Ο προϋπολογισμός του έργου έχει εκτιμηθεί στα 32 εκ. ευρώ περίπου, πλέον 20 % για τη βαριά συντήρηση και ασφάλιση των εγκαταστάσεων. Η διάρκεια της Σύμπραξης θα είναι 25 έτη.

Το έργο αποτελεί μέρος του συνολικού Προγράμματος Στέγασης Φορέων του Δημοσίου που επεξεργάζεται η ΚΕΔ με την υποστήριξη του Χρηματοοικονομικού της Συμβούλου.

Το Πρόγραμμα περιλαμβάνει 244 κτιριακά έργα και έχει συνολικό προϋπολογισμού 2,6 δισ. ευρώ. Φιλοσοφία του είναι η κάλυψη των στεγαστικών αναγκών του Δημοσίου με την κινητοποίηση των κεφαλαίων και της τεχνογνωσίας του ιδιωτικού τομέα. Έχει ως στρατηγικό στόχο την επιτάχυνση των ρυθμών κάλυψης των στεγαστικών αναγκών του Δημοσίου, τη βελτίωση των υπηρεσιών στέγασης και τη βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών για την εξυπηρέτηση των Πολιτών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v