Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο εδώλιο και πάλι ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης

Αντιμέτωπος με κακουργηματικές κατηγορίες ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης για τα δάνεια της Proton Bank. Η υπόθεση, το κατηγορητήριο και οι συγκατηγορούμενοι του επιχειρηματία, στη δίκη που ξεκινά σήμερα.

Στο εδώλιο και πάλι ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης

Ξεκινάει σήμερα επί της ουσίας η δίκη του πρώην ισχυρού επιχειρηματία της Proton Bank Λαυρέντη Λαυρεντιάδη για τα δάνεια 700 εκατομμυρίων ευρώ που φέρεται να έδωσε όντας πρόεδρος της τράπεζας σε εταιρείες συμφερόντων του.

Συγκατηγορούμενοί του στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων είναι 33 ακόμη άτομα που φέρονται να συμμετείχαν στην, επισφαλή για την τράπεζα, δανειοδότηση των εταιρειών.

Ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης ο οποίος προφυλακίστηκε για την υπόθεση αλλά εν συνεχεία αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους λόγω παρέλευσης του 18μηνου, αντιμετωπίζει κακουργηματικές κατηγορίες που αφορούν συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης και ένταξη σε αυτή, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, απάτη και απιστία.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο κ. Λαυρεντιάδης την περίοδο που ήταν πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Proton Bank, παραχωρούσε δάνεια τα οποία κατέληγαν σε εταιρείες αμέσου ή εμμέσου ενδιαφέροντός του.

Ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης έχει αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους σύμφωνα με τους οποίους δεν θα πρέπει να απομακρύνεται από το σπίτι του και θα πρέπει να διανυκτερεύει πάντα σε αυτό. Ο επιχειρηματίας κατηγορείται και για άλλη υπόθεση που αφορά σε απόπειρα ανθρωποκτονίας. Για αυτή τη κατηγορία, έχει επίσης αποφυλακιστεί με χρηματική εγγύηση 500.000 ευρώ και τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα.

Συγκατηγορούμενοί του στην υπόθεση των δανείων οι οποίοι επίσης θα δικαστούν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων είναι μεταξύ άλλων οι:

Τρύφων Κολίντζας, Δημήτρης Σαραμαντής, Σμαράγδα Λιαρμακοπούλου, Πέτρος Κυριακίδης και ο γιος του Γεώργιος. Σε βάρος των Π. Κυριακίδη και Γ. Λαυρεντιάδη εκκρεμούν εντάλματα σύλληψης καθώς καταζητούνται.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v