Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γιούνκερ: Ήμουν πολύ απαισιόδοξος για την Ελλάδα

Τώρα βρισκόμαστε ξανά σε μια κανονική διαδικασία και νομίζω πως μπορούμε να καταλήξουμε σε κάποια λύση που θα είναι υπέρ της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δήλωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν.

Γιούνκερ: Ήμουν πολύ απαισιόδοξος για την Ελλάδα

Την πεποίθησή του ότι οι μεταρρυθμίσεις και τα χρηματοδοτικά προβλήματα της Ελλάδας επιλύονται, μετά από τις τελευταίες «καυτές» εβδομάδες, εξέφρασε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλωντ Γιούνκερ.

«Πρέπει να παραδεχθώ πως ήμουν πολύ απαισιόδοξος τις τελευταίες εβδομάδες διότι δεν υπήρχε καμία πρόοδος», ανέφερε μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

«Τώρα όμως βρισκόμαστε ξανά σε μια κανονική διαδικασία και νομίζω πως μπορούμε να καταλήξουμε σε κάποια λύση που θα είναι τόσο υπέρ της Ελλάδας, αγαπάμε την Ελλάδα, όσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης», συμπλήρωσε.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν δήλωσε πως χθες είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος εξέφρασε την ετοιμότητα της ελληνικής κυβέρνησης να παρουσιάσει τις προτάσεις της σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις έως το τέλος της εβδομάδας ή στις αρχές της επόμενης.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής είπε ότι οι ελληνικές προτάσεις θα εξεταστούν από τις τεχνικές ομάδες και στη συνέχεια, μετά από επίσκεψη αντιπροσωπείας για τη συγκέντρωση στοιχείων στην Αθήνα, «η Κομισιόν και η ΕΚΤ θα τις εξετάσουν πολύ προσεκτικά για να προχωρήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Τουσκ: Επιθυμία των κρατών μελών να μην γίνει Σύνοδος Κορυφής

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της ΕΕ Ντόναλντ Τουσκ ερωτηθείς σήμερα στην ευρωβουλή για ποιό λόγο δεν συνεκάλεσε την περασμένη εβδομάδα σύνοδο κορυφής της ευρωζώνης για την Ελλάδα και προτίμησε τη σύγκλιση της «μίνι συνόδου», απάντησε ότι αυτή ήταν η επιθυμία των περισσότερων κρατών μελών.

Ο Ντ. Τουσκ ανέφερε ότι η συνάντηση των ιθυνόντων της ΕΕ με τη συμμετοχή της Μέρκελ και του Ολάντ έγινε κατόπιν αιτήματος του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Ανέφερε επίσης ότι σε διαβουλεύσεις που είχε με άλλους πρωθυπουργούς της ευρωζώνης δεν διαπίστωσε ότι υπήρχαν οι συνθήκες που θα επέτρεπαν μια παραγωγική σύνοδο κορυφής με τη συμμετοχή όλων των κρατών.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v