Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Die Zeit: Γερμανικό σχέδιο για «σωσίβιο» ΕΚΤ σε περίπτωση default

Σχέδιο για διατήρηση της Ελλάδας στην ευρωζώνη ακόμα και στην περίπτωση χρεοκοπίας φέρεται να επεξεργάζεται η Γερμανία. Στόχος να στηριχθούν οι εγχώριες τράπεζες. Εκτός ευρώ αν δεν δεχτούμε μεταρρυθμίσεις. Αρνείται να σχολιάσει το Βερολίνο.

Die Zeit: Γερμανικό σχέδιο για «σωσίβιο» ΕΚΤ σε περίπτωση default

Το Βερολίνο επεξεργάζεται σχέδιο που θα δίνει τη δυνατότητα στην Ελλάδα να συνεχίσει να χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ακόμα και αν χρεοκοπήσει, σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Die Zeit.

Όπως αναφέρει συγκεκριμένα το δημοσίευμα, το υπό συζήτηση σχέδιο έχει στόχο να επιτρέψει στην ΕΚΤ να συνεχίσει να χρηματοδοτεί την Ελλάδα στην περίπτωση χρεοκοπίας. Επιπλέον, θα υπάρξει αναδιάρθρωση των ελληνικών τραπεζών, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να συνεχίσουν να συμμετέχουν στις δραστηριότητες της Κεντρικής Τράπεζας ακόμα και μετά τη χρεοκοπία του κράτους.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ως αντάλλαγμα η Αθήνα θα πρέπει να δείξει ετοιμότητα για συνεργασία και για εκπλήρωση των μεταρρυθμιστικών υποχρεώσεών της. Αν αυτό δεν συμβεί, η κυβέρνηση της Γερμανίας είναι έτοιμη να αποδεχτεί μία έξοδο της Ελλάδας από το κοινό νόμισμα. Και σε αυτήν ακόμα την περίπτωση, η χώρα θα πρέπει να παραμείνει όσο το δυνατόν περισσότερο συνδεδεμένη με την Ευρώπη – π.χ. μέσω χρηματικής βοήθειας από τις Βρυξέλλες, η οποία θα διευκολύνει τη μετάβαση στο νέο νόμισμα.

Σύμφωνα με το Reuters, η γερμανική κυβέρνηση αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v