Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σόιμπλε: Η Ελλάδα έχει διορία έως την 30ή Ιουνίου

Περιθώριο έως τις 30 Ιουνίου έχει η Ελλάδα για να έλθει σε συμφωνία και να λάβει χρήματα, δηλώνει τώρα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών. O,τι και να συμβεί στη χώρα, η Ελλάδα θα παραμείνει πάντα μέρος της ΕΕ, υπογραμμίζει. Σε εξαιρετικά δυσχερή θέση η Αθήνα, τόνιζε νωρίτερα.

Σόιμπλε: Η Ελλάδα έχει διορία έως την 30ή Ιουνίου

Το πρόγραμμα για την Ελλάδα έχει πάρει δυο φορές παράταση. Αν η Ελλάδα θέλει να επωφελεί από τα κεφάλαια που εκκρεμούν τότε πρέπει να έλθει σε μια συμφωνία έως την 30η Ιουνίου, δήλωσε στο Bloomberg o B. Σόιμπλε.

Ερωτηθείς εάν αυτή είναι η προθεσμία για την Ελλάδα, ο κ. Σόιμπλε απάντησε ότι «αυτή είναι η προθεσμία του προγράμματος».

«Oτιδήποτε και να συμβεί στην χώρα, η Ελλάδα θα παραμείνει πάντα μέρος της Ευρώπης, της Ευρωπαικής Ενωσης», υπογράμμισε ο Γερμανός υπουργός οικονομικών.

Για να μείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη πρέπει να δημιουργήσει τις συνθήκες για αυτό. Το αν θα διαθέτει τα κεφάλαια για να ανταπεξέλθει στις δεσμεύσεις της αυτό εναπόκειται στην ελληνική κυβέρνηση, υπογράμμισε.

Αν η Ελλάδα επιθυμεί τη στήριξη εμείς θα την παρέχουμε όπως και τα προηγούμενα χρόνια, αλλά στο πλαίσιο αυτών που έχουμε συμφωνήσει, συμπλήρωσε ο ίδιος.

Νωρίτερα ο Γερμανός είχε εμφανιστεί «σκληρότερος» τονίζοντας πως η Ελλάδα είναι σε εξαιρετικά δυσχερή θέση και πως κανείς πλέον δεν περιμένει συμφωνία για την Ελλάδα στο Eurogroup της επόμενης εβδομάδας.

"Κανείς δεν γνωρίζει πώς θα μπορέσουμε να φτάσουμε σε μια συμφωνία με την Αθήνα". Κατηγόρησε δε την ελληνική κυβέρνηση ότι έχει καταστρέψει τους οικονομικούς δείκτες της χώρας που βελτιώνονταν.

Πρόσθετε επίσης ότι δεν βλέπει κίνδυνο μετάδοσης στις αγορές των προβλημάτων στην ελληνική οικονομία. Οι αγορές έχουν προεξοφλήσει όλες τις πιθανότητες, υπογράμμιζε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v