Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Attica Ventures: Αυξημένοι ρυθμοί ανάπτυξης για τις εισηγμένες επενδύσεις της

Oι 4 εταιρίες στις οποίες βασικός μέτοχος είναι το Zaitech Fund ΑΚΕΣ (επενδυτές Attica Bank, TANEO) και το οποίο διαχειρίζεται η Attica Ventures παρουσίασαν συνολική αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 17,5% και των EBITDA κατά 48,42% to 2014.

Attica Ventures: Αυξημένοι ρυθμοί ανάπτυξης για τις εισηγμένες επενδύσεις της
Αυξημένους ρυθμούς ανάπτυξης του κύκλου εργασιών αλλά και της κερδοφορίας εμφανίζουν τα δημοσιευμένα οικονομικά αποτελέσματα των εισηγμένων στην Εναλλακτική Αγορά εταιρειών, στις οποίες βασικός μέτοχος είναι το Zaitech Fund ΑΚΕΣ (επενδυτές Attica Bank, TANEO) και το οποίο διαχειρίζεται η Attica Ventures έχοντας επενδύσει περισσότερα από € 6 εκ, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Πρόκειται για τις εταιρείες Mediterra A.E., Doppler ABEE, Foodlink A.E. και Performance Technologies A.E., οι οποίες με την κεφαλαιακή στήριξη της Attica Ventures πραγματοποίησαν επενδύσεις που ξεπερνούν τα € 40 εκ. και πέτυχαν την εισαγωγή τους στην Εναλλακτική αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Τα αποτελέσματα, που αφορούν το σύνολο της χρήσης 2014, αποτυπώνουν την βελτίωση των οικονομικών επιδόσεων των 4 εταιρειών, την ενδυνάμωση της εξωστρέφειας και της αποτελεσματικότητάς τους.

Συγκεκριμένα, για τη χρήση του 2014, οι 4 εταιρίες παρουσίασαν συνολική αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 17,5%, των EBITDA κατά 48,42%, των κερδών προ φόρων κατά 188,58% και της μετά φόρων κερδοφορίας κατά 145,02%.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το 95% του τζίρου της Doppler αφορά εξαγωγές, ενώ τα mastihashop πέτυχαν αύξηση 75% στις εξαγωγές με την Κίνα και την Τουρκία να αποτελούν τις νέες και πολλά υποσχόμενες αγορές που άνοιξαν μέσα στο 2014. Εντυπωσιακή ήταν η ανάπτυξη του τζίρου της Performance Technologies κατά 60% το 2014. Τέλος αξιοσημείωτη είναι η διαρκής ανάπτυξη της Foodlink η οποία πέτυχε μέσα σε μια πενταετία συνολική ανάπτυξη που ξεπερνά το 300%.

Με αφορμή τις θετικές αυτές εξελίξεις ο Διευθύνων Σύμβουλος της Attica Ventures κ. Γιάννης Παπαδόπουλος δήλωσε: «οι οικονομικές επιδόσεις των συμμετοχών μας, σε αυτή την πρωτόγνωρη αρνητική οικονομική συγκυρία, αποδεικνύουν ότι οι Ελληνικές επιχειρήσεις έχουν τις δυνατότητες να υπερβούν την κρίση, στηριζόμενες στην υγιή επιχειρηματικότητα, στο ταλέντο, την εξωστρέφεια, την επιμονή στους στόχους και τις καινοτόμες αντιλήψεις.

Οι διοικήσεις των εταιριών που έχουμε επενδύσει αποδεικνύουν συνεχώς, ότι η κρίση δεν αποτελεί μόνο κίνδυνο αλλά και μια μοναδική ευκαιρία υιοθέτησης μιας καινούργιας επιτυχημένης επιχειρηματικής κουλτούρας, και σύντομα θα υπάρξουν και νέες ανάλογες σε σημαντικές επενδυτικές κινήσεις από την πλευρά μας στην κατεύθυνση αυτή. Και φυσικά θεωρούμε ότι θα πρέπει να αναγνωριστεί περαιτέρω η σημαντική συμβολή των εταιρειών Venture Capital, που στήριξαν και στηρίζουν πολλαπλώς τις προσπάθειες των νέων Ελλήνων επιχειρηματιών να ανοίξουν νέους δρόμους στην επιχειρηματικότητα και την Ελληνική οικονομία, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας και κερδοφόρες επιχειρήσεις που φέρνουν σημαντικά έσοδα και για το κράτος».
Attica Ventures

H Attica Ventures, ιδρύθηκε το 2003 από την Attica Bank (η πρώτη ελληνική τράπεζα που δημιούργησε εταιρία διαχείρισης ΑΚΕΣ). Από το 2004 διαχειρίζεται κεφάλαια ύψους € 65 εκ. με επενδυτές την Attica Bank, το ΤΑΝΕΟ και ιδιώτες επενδυτές. Έχει ήδη, διοχετεύσει κεφάλαια άνω των € 40 εκ. ευρώ συμμετέχοντας στην υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων που συνολικά ξεπερνούν τα € 170 εκ. ευρώ.

Σήμερα, θεωρείται από τις πλέον επιτυχημένες εταιρίες διαχείρησης venture capital στην Ελλάδα, έχοντας πραγματοπoιήσει 12 επενδύσεις σε ελληνικές ΜμΕ, συνδράμοντας στη ανάπτυξή τους και στη δημιουργία περισσοτέρων από 800 νέων θέσεων εργασίας. Τέσσερις από τις επενδύσεις της είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αθηνών (mastihashop, Doppler, Performance Technologies, Foodlink), ενώ παράλληλα έχει πραγματοποιήσει τέσσερις αποεπενδύσεις με σημαντικές υπεραξίες για τους επενδυτές μέχρι σήμερα, έχοντας επιστρέψει το 70% των επενδεδυμένων κεφαλαίων στους επενδυτές.

Τον Οκτώβριο του 2011, η εταιρία τιμήθηκε από το ΕΒΕΑ με το βραβείο Αύξησης της Απασχόλησης, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v