Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ντάισελμπλουμ: Το συνταξιοδοτικό δεν είναι βιώσιμο

Η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να κερδίσει μια ελάφρυνση χρέους αν εφαρμόσει πρώτα μεταρρυθμίσεις, υποστήριξε ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ. Δεν είναι βιώσιμο το συνταξιοδοτικό σύστημα, τόνισε.

Ντάισελμπλουμ: Το συνταξιοδοτικό δεν είναι βιώσιμο

Οι δανειστές της ευρωζώνης μπορεί να τηρήσουν την υπόσχεση που έδωσαν το 2012 να βοηθήσουν στην ελάφρυνση του βάρους του χρέους της Ελλάδας μόνο όταν η ελληνική κυβέρνηση εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που προβλέπει το πρόγραμμα διάσωσης, δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ. 

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο ίδιος υποστήριξε πως ενώ δεν υπάρχει βούληση να υπάρξει οποιαδήποτε συγχώρεση ελληνικού χρέους, η ευρωζώνη μπορεί να εξετάσει την επιμήκυνση των ωριμάνσεων και την μείωση των επιτοκίων. 

Αλλά για να συμβεί αυτό η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να εφαρμόσει πρώτα τις μεταρρυθμίσεις που έχει συμφωνήσει, συμπεριλαμβανομένης της αναμόρφωσης του συνταξιοδοτικού, τόνισε σε σεμινάριο στο Peterson Institute στην Ουάσιγκτον. Όπως υπογράμμισε ότι το συνταξιοδοτικό δεν είναι βιώσιμο.

«Αν είναι αναγκαίο μπορεί να γίνουν περισσότερα για το χρέος» δήλωσε. «Θα τηρήσω ότι μου αναλογεί από την συμφωνία» είπε, αναφερόμενος στην συμφωνία του Νοεμβρίου του 2012.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v