Oι επενδύσεις στα παραθεριστικά συγκροτήματα

Επενδύσεις πολλών εκατομμυρίων ευρώ έχουν προγραμματιστεί να γίνουν στην χώρα μας στον τομέα της παραθεριστικής κατοικίας λόγω και της αυξημένης ζήτησης για την αγορά μόνιμης κατοικίας. Δείτε μερικές από τις σημαντικότερες τουριστικές επενδύσεις που θα πραγματοποιηθούν στη χώρα μας και τι περιλαμβάνουν αυτές.

Oι επενδύσεις στα παραθεριστικά συγκροτήματα
Επενδύσεις πολλών εκατομμυρίων ευρώ έχουν προγραμματιστεί να γίνουν στην χώρα μας στον τομέα της παραθεριστικής κατοικίας λόγω και της αυξημένης ζήτησης για την αγορά μόνιμης κατοικίας.

Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, περισσότεροι από 2 εκατ. ευρωπαίοι θα αγοράσουν παραθεριστική κατοικία στην Ελλάδα μέχρι το 2010, ενώ πάνω από 1 εκατ. εξοχικά θα ανεγερθούν για το σκοπό αυτό.

Μερικές από τις σημαντικότερες επενδύσεις που σχεδιάζονται είναι της Swiss Golf Invest, στη δυτική Ζάκυνθο, ύψους 45,3 εκατ. ευρώ. Tο επιχειρηματικό της σχέδιο περιλαμβάνει την δημιουργία δύο γηπέδων γκολφ 18 οπών, μίας ακαδημίας γκολφ, ενός ξενοδοχείου 5 αστέρων και δυναμικότητας 90 κλινών, όπως επίσης και 55 κατοικίες (bungalows).

Παράλληλα, το συγκρότημα θα συμπληρώνεται από κέντρο θαλασσοθεραπείας, ένα συνεδριακό κέντρο και μία μαρίνα για τον ελλιμενισμό σκαφών.

Μία άλλη σημαντική επένδυση αναμένεται να υλοποιηθεί στην Κρήτη από την εταιρία Emeral Developments SA., η οποία έχει αποκτήσει 1.600 στρέμματα στις νότιες ακτές του νησιού, στην περιοχή της Aγίας Γαλήνης.

Στην περιοχή αυτή η Emeral Developments σχεδιάζει γήπεδο γκολφ 18 οπών, που θα πλαισιώνεται από δύο ξενοδοχεία πέντε αστέρων, δύο εγκαταστάσεις σπα, συνεδριακό κέντρο, αθλητικές εγκαταστάσεις και συγκροτήματα πολυτελών κατοικιών. H επένδυση στην Aγία Γαλήνη υπολογίζεται σε 310 εκατ.ευρώ.

Στη Μεσσηνία, η εταιρεία TEMES προωθεί επένδυση που αφορά την Περιοχή Ολοκληρωμένης Τουριστικής Επένδυσης (ΠΟΤΑ) που φαίνεται να αρχίζει φέτος.

Στον Όρμο Φανερωμένης, στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, η εταιρεία Ικτίνος προωθεί σύνθετη τουριστική επένδυση, που περιλαμβάνει την κατασκευή ενός ξενοδοχειακού συγκροτήματος 350 δωματίων, συνεδριακό κέντρο 500 ατόμων και κέντρο θαλασσοθεραπείας 100 ατόμων.

Στην πρώτη φάση του έργου προβλέπεται η δημιουργία της πρώτης οικιστικής περιοχής, η οποία οριοθετείται στην παραθαλάσσια περιοχή και καλύπτει έκταση 140 στρεμμάτων.

Στην ίδια περιοχή, η εταιρεία J&P Development, ως σύμβουλος ανάπτυξης της Εταιρείας Αναπτύξεως Ανατολικής Κρήτης ΑΕ, αναπτύσσει έργο σε έκταση 4.000 στρεμμάτων, που θα περιλαμβάνει πληθώρα χρήσεων, όπως ξενοδοχειακές μονάδες, παραθεριστική κατοικία καθώς και εγκαταστάσεις ειδικής τουριστικής υποδομής, όπως γήπεδο γκολφ, κέντρο θαλασσοθεραπείας, συνεδριακό κέντρο κλπ.

Μεγάλη τουριστική επένδυση, ύψους πάνω από 210 εκατ. ευρώ, σχεδιάζει να πραγματοποιήσει στο νομό της Μαγνησίας η εταιρεία ABP Plus International, που ανήκει στο όμιλο εταιρειών Παρασκευαϊδη.

Πρόκειται για επένδυση που θα φέρει την ονομασία Apollo Resort και θα υλοποιηθεί στην περιοχή του Σωρού, στον Βόλο. Το project περιλαμβάνει ξενοδοχείο 5 αστέρων με δυναμικότητα 300 κλινών, τουριστικές κατοικίες - time sharing, Κέντρο Θαλασσοθεραπείας - SPA, γήπεδο γκολφ 18 οπών, συνεδριακό κέντρο 1.100 ατόμων, καθώς και μαρίνα 150 σκαφών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v