Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βαλαβάνη: Στους δήμους θα παραχωρηθούν 12 στρέμματα του Ελληνικού

Για την υλοποίηση του τοπικού σχεδίου διαχείρισης απορριμμάτων των τεσσάρων όμορων δήμων προορίζονται 12 στρέμματα της έκτασης του πρώην αεροδρομίου σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών. Τι δηλώνει ο Γ. Τσιρώνης.

Βαλαβάνη: Στους δήμους θα παραχωρηθούν 12 στρέμματα του Ελληνικού

Τμήμα της έκτασης του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό, η οποία οδεύει προς παραχώρηση στην εταιρεία Lamda Development του ομίλου Λάτση με βάση το διαγωνισμό του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ), πρόκειται να παραχωρηθεί στους όμορους δήμους για την υλοποίηση τοπικού σχεδίου διαχείρισης απορριμμάτων, αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου.

Η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη δήλωσε χθες πως «πράγματι υπάρχει αναγκαιότητα να παραχωρηθεί χώρος περίπου δώδεκα στρεμμάτων εντός της έκτασης του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό, προκειμένου να υλοποιηθεί το τοπικό σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων των τεσσάρων όμορων Δήμων».

Η κα Βαλαβάνη ξεκαθάρισε πως «θα προχωρήσουμε άμεσα σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία και την εταιρία Ελληνικό ΑΕ για την δρομολόγηση και υλοποίηση της συγκεκριμένης παραχώρησης».

Από την πλευρά του ο Υπουργός Αναπληρωτής ΠΑΠΕΝ Γιάννης Τσιρώνης δήλωσε πως «η δήλωση της αναπληρώτριας Υπουργού Οικονομικών Νάντιας Βαλαβάνη που έγινε κατόπιν συνεργασίας του Αντιπεριφερειάρχη κ. Χρήστου Καπάταη με τους δημάρχους της περιοχής, για παραχώρηση έκτασης 12 στρεμμάτων για διαχείριση απορριμμάτων 4 όμορων δήμων, είναι απόλυτα σύμφωνη και συμβατή με όλο τον νέο Εθνικό Σχεδιασμό που παρουσιάσαμε σήμερα.

Ο νέος ΕΣΔΑ προβλέπει -σύμφωνα με την αρχή της εγγύτητας- ότι ήπιες και μη οχλούσες χρήσεις διαχείρισης απορριμμάτων, που δεν έχουν καμία σχέση με ΧΥΤΑ και με ΧΥΤΥ, άνετα μπορούν να γίνουν σε χώρους μέσα στους δήμους.

Παρόλο που το Υπουργείο μας δεν έχει δικαιοδοσία να χωροθετεί χώρους διαχείρισης απορριμμάτων, αφού είναι αρμοδιότητα της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού, εκτάσεις όπως αυτή του πρώην αεροδρομίου είναι κατάλληλες για τέτοιες χωροθετήσεις».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v