Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μέρκελ: Καμία διαπραγμάτευση πριν το δημοψήφισμα

Ανοικτή σε διαπραγματεύσεις, αλλά μετά το δημοψήφισμα, η καγκελάριος. Το θέμα δεν είναι τα λεφτά, αλλά να υπάρχει μια κοινότητα δικαίου και ευθύνης, τόνισε. Συνεχίζω να συνομιλώ με τον Τσίπρα, τόνισε.

Μέρκελ: Καμία διαπραγμάτευση πριν το δημοψήφισμα

Η πόρτα για διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα ήταν και παραμένει ανοικτή, όμως δεν θα υπάρξουν διαπραγματεύσεις για νέο πακέτο διάσωσης πριν τα δημοψήφισμα, λέει η Γερμανίδα καγκελάριος.

Μετά το δημοψήφισμα θα συζητήσουμε για συμφωνία και με τους τρεις θεσμούς, με την ΕΚΤ, την Κομισιόν αλλά και με το ΔΝΤ, είπε.

Η Άνγκελα Μέρκελ τόνισε πως όπως οι Έλληνες έχουν δικαίωμα να διενεργήσουν δημοψήφισμα, έτσι και οι άλλες 18 χώρες έχουν δικαίωμα να αποφασίσουν τη στάση τους, ενώ υπογράμμισε πως ο καλός Ευρωπαίος δεν είναι αυτός που κλείνει συμφωνία με κάθε κόστος, αλλά κάνει συμβιβασμούς στους οποίους τα πλεονεκτήματα είναι περισσότερα από τα μειονεκτήματα.

"Δεν είναι τα 400 εκατ. ή το 1,5 δισ. ευρώ. Αυτά είναι μεγάλα ποσά αλλά δεν είναι αξεπέραστα εμπόδια για την Ευρώπη. Είναι το αν η Ευρώπη θα είναι μια κοινότητα δικαίου και ευθύνης", τόνισε η καγκελάριος.

Η κ. Μέρκελ είπε πως τα ευρωπαϊκά κράτη δεν χρειάζεται να ανησυχούν για οικονομική καταστροφή από την ελληνική αναταραχή, σημειώνοντας πως η Ευρώπη είναι πιο εύρωστη, η κατάσταση είναι δύσκολη όμως οι έλληνες θα υποφέρουν περισσότερο.

Δεν έχουν τρωθεί οι σχέσεις με τον Τσίπρα

Η Γερμανίδα καγκελάριος τόνισε ακόμη ότι η προσωπική της σχέση με τον Αλ. Τσίπρα δεν έχει «τραυματιστεί».

Συνεχίζουμε να μιλάμε με τον πρωθυπουργό, ανέφερε χαρακτηριστικά.

H ίδια, μετά την συνάντηση με τον Μ. Ρέντσι, δήλωσε εντυπωσιασμένη από το ρυθμό που υλοποιούνται οι μεταρρυθμίσεις στην Ιταλία. Πρόσθεσε ότι οι προοπτικές ανάπτυξης της χώρας είναι ενθαρρυντικές και ότι η Ρώμη βρίσκεται στη σωστή οικονομική κατεύθυνση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v