Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ράις (ΔΝΤ): Δεν στηρίξαμε την πρόταση για προσωρινό Grexit

Ο εκπρόσωπος του Ταμείου υποστήριξε ότι δεν γνωρίζει πότε θα έρθει η αποστολή του ΔΝΤ στην Αθήνα και αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει ότι έρχεται αύριο. Αρνήθηκε να απαντήσει πόσα χρήματα μπορεί να συνεισφέρει το ΔΝΤ στο τρίτο πρόγραμμα.

Ράις (ΔΝΤ): Δεν στηρίξαμε την πρόταση για προσωρινό Grexit

Η θέση του Ταμείου είναι ότι για να προχωρήσουμε μπροστά χρειαζόμαστε δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης για εφαρμογή μεταρρυθμίσεων και χρηματοδότηση με υψηλή πιθανότητα ότι το χρέος θα είναι βιώσιμο, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ταμείου, Τζέρι Ράις, σε καθιερωμένη συνέντευξη τύπου.

Ο ίδιος τόνισε ότι είναι απαραίτητο να υπάρξει μια ελάφρυνση χρέους και παρέπεμψε στην έκθεση που δημοσίευσε το Ταμείο για την βιωσιμότητα. 

Ο κ. Ράις σημείωσε ακόμα ότι το ΔΝΤ δεν στήριξε την πρόταση για προσωρινό Grexit. Το βασικό μας σενάριο παρέμενε πάντα ότι η Ελλάδα θα παραμείνει μέλος της ευρωζώνης, πρόσθεσε.

Ο εκπρόσωπος του Ταμείου αρνήθηκε να απαντήσει πόσα χρήματα μπορεί να συνεισφέρει το ΔΝΤ στο τρίτο πρόγραμμα για την Ελλάδα.

Όσον αφορά την ημερομηνία επιστροφής της αποστολής του ΔΝΤ στην Αθήνα, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ απάντησε ότι δεν έχει καθοριστεί ακόμα. «Δεν έχω ακόμα συγκεκριμένη ημερομηνία για την αποστολή». Αρνήθηκε μάλιστα να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία η αποστολή θα βρίσκεται αύριο στην Αθήνα. 

Ο ίδιος ανέφερε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν ζήτησε την αντικατάσταση του Ρισί Γκογιάλ. Όσον αφορά την επιλογή να μετέχει στην αποστολή η Ντέλια Μοράου- Βελκουλέσκου, είπε ότι είναι μια συνηθισμένη αλλαγή θέσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v