Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Για πλημμέλημα διώκεται η Κ. Σαββαίδου

Σε βάρος της ασκήθηκε δίωξη από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας λόγω της απόφασης που εξέδωσε στις 12.1.2015, λίγες ημέρες μετα τις εκλογές αναφορικά με απόφαση που έλαβε για τον φόρο στους τηλεοπτικούς σταθμούς.

Για πλημμέλημα διώκεται η Κ. Σαββαίδου

Κατηγορούμενη για παράβαση καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος είναι η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαίδου.

Σε βάρος της ασκήθηκε δίωξη από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας λόγω της απόφασης που εξέδωσε στις 12.1.2015, λίγες ημέρες μετα τις εκλογές, βάσει της οποίας έδινε μεγαλύτερο χρονικό περιθώριο στα κανάλια από αυτήν που προέβλεπε ο νόμος προκειμένου να αποδώσουν στο Δημόσιο το 20% που εισπράττουν για λογαριασμό του επί της αξίας των διαφημίσεων.

Συγκεκριμένα, ο νόμος 3845/2010 προβλέπει ότι ο ειδικός φόρος εισπράττεται από τους τηλεοπτικούς σταθμούς και αποδίδεται στο Δημόσιο την 20η ημέρα κάθε μήνα για τα έσοδα του προηγούμενου.

Η απόφαση της 12ης Ιανουαρίου από την κ. Σαββαίδου, η οποία δημοσιεύτηκε λίγες ημέρες αργότερα στο ΦΕΚ, προέβλεπε ότι η δήλωση για την είσπραξη του ειδικού φόρου μπορεί να υποβληθεί μέχρι την 20η Ιανουαρίου για έσοδα του προηγούμενου έτους.

Η προκαταρκτική έρευνα για την υπόθεση ξεκίνησε μετά από μήνυση που κατέθεσε δικηγόρος στον Άρειο Πάγο και η οποία διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών από τον αντεισαγγελέα του ανωτάτου δικαστηρίο, Αθανάσιο Κατσιρώδη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v