Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πράσινο φως από EWG για τα 10+2 δισ. ευρώ

To ΕuroWorkingGroup αποφάσισε ότι η Ελλάδα ολοκλήρωσε τα προαπαιτούμενα για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Ανοίγει ο δρόμος για την έγκριση εκταμίευσης των 2 δισ. ευρώ από τον ESM τη Δευτέρα. Διαθέσιμο ποσό έως 10 δισ. για τις τράπεζες, θα εκταμιευτεί ανάλογα με τις ανάγκες.

Πράσινο φως από EWG για τα 10+2 δισ. ευρώ

H Ελλάδα εκπλήρωσε όλες τις μεταρρυθμίσεις του πρώτου πακέτου που είχαν συμφωνηθεί με τους πιστωτές, δεδομένο που ανοίγει το δρόμο για την Αθήνα να λάβει την επόμενη δόση, ανέφερε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Το EuroWorkingGroup επανεξέτασε το Σάββατο την πρόοδο της Ελλάδας στις μεταρρυθμίσεις.

Πρόσθεσε πως η συμφωνία θα επιτρέψει στον ESM να εξετάσει κατά περίπτωση και να αποφασίσει για την μεταφορά κεφαλαίων που αφορούν την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. 

Η δήλωση του Γ. Ντάισελμπλουμ

«To EurogroupWorkingGroup συμφώνησε ότι οι ελληνικές αρχές έχουν ολοκληρώσει το πρώτο σετ προαπαιτούμενων και των χρηματοοικονομικών μέτρων που είναι απαραίτητα για την επιτυχία της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησης. Αυτά αποτελούν καλά νέα. Η εντατική εργασία σε όλα τα επίπεδα απέδωσε. Ευχαριστώ όλους τους εμπλεκόμενους για την επίτευξη αυτού του αποτελέσματος. Μας επιτρέπει να προχωρήσουμε με την εφαρμογή του προγράμματος και συμβάλλει στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία. Η συμφωνία ανοίγει το δρόμο για την τυπική έγκριση από το ΔΣ του ESM της υποδόσης των 2 δισ. ευρώ, τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου. Επιπροσθέτως είναι εφικτό για το ΔΣ του ESM να εξετάσει κατά περίπτωση την μεταφορά στο TXΣ των κεφαλαίων που χρειάζονται για την ανακεφαλαιαποίηση των ελληνικών τραπεζών από τα 10 δισ. ευρώ που προορίζονται για αυτό το σκοπό.»

Aπό την πλευρά του ο ESM μέσω tweet ανέφερε θα συνεδριάσει τη Δευτέρα για την εκταμίευση των 2 δισ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v